Illegale inbreker krijgt 4 jaar cel

De 47-jarige Hassan C. uit Utrecht krijgt 4 jaar cel voor een serie inbraken en een mislukte poging tot inbraak. Hassan C. pleegde de inbraken tussen 18 juni 2020 en 1 januari dit jaar. Dat deed hij vooral in Nieuwegein, Westbroek, Bunnik en De Bilt. Omdat de man reeds eerder was veroordeeld en een langdurige behandeling voor veelplegers heeft ondergaan, is door de rechtbank deze lange gevangenisstraf opgelegd. De officier van justitie had zes jaar cel tegen de inbreker geëist. Maar de rechtbank besloot tot een lagere straf, omdat niet alle verdenkingen zijn bewezen.

De rechtbank vindt het bewezen dat hij negen van de ten laste gelegde inbraken heeft gepleegd. Ook is er voldoende bewijs voor een poging waarbij hij op heterdaad werd betrapt en de bewoners bedreigde met zware mishandeling. Bij andere verdenkingen staat onvoldoende vast dat Hassan C. de dader was, vindt de rechtbank.

Hassan C.  vernielde overdag een bovenlicht of een ander raam om de huizen binnen te komen. Daarbij raakte hij regelmatig gewond en liet hij bloedvlekken achter. De politie kwam de veelpleger daardoor al snel op het spoor. Ook werd hij vaak vastgelegd door bewakingscamera’s.

Hassan C. verblijft al jarenlang illegaal in Nederland en komt niet in aanmerking komt voor een voorwaardelijke straf en begeleiding door de reclassering. Hij zou na zijn straf uitgezet moeten worden, maar zijn vaderland Marokko wil hem niet terug hebben. Het is onbekend wat er met de veelpleger gaat gebeuren na zijn straf, die hij overigens in zijn geheel moet uitzitten vanwege de nieuwe wetgeving.

Hassan C. en het Openbaar Ministerie hebben twee weken de tijd om tegen het vonnis in beroep te gaan, als zij het er niet mee eens zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren