Katern

Statenverkiezingen op 15 maart 2023

Nog iets meer dan een maand en dan zijn er weer Statenverkiezingen in Nederland. In de provincie Utrecht doen 19 partijen mee dit jaar. Dat heeft het Centraal Stembureau in Utrecht bekend gemaakt.

Inwoners van de provincie Utrecht kunnen op 15 maart op onderstaande partijen stemmen. De volgorde is op basis van de vastgestelde lijstnummers door het Centraal Stembureau. Inwoners van de provincie Utrecht kunnen kiezen uit 528 kandidaten tijdens de verkiezingen.

Verkiezingscampagne
Met de campagne “Kleur de provincie, kies jouw Utrecht” hoopt de provincie Utrecht op een zo hoog mogelijke opkomst bij de verkiezingen. De verkiezingscampagne van de provincie Utrecht start op 10 februari om 10.00 uur op het Eemplein in Amersfoort, waar lijsttrekkers en inwoners een uniek verkiezingskunstwerk maken.

Het kleurenthema staat symbool voor de veelzijdigheid van belangrijke onderwerpen waar deze verkiezingen over gaan. Of het nu woningbouw, stikstofuitstoot, landbouw, natuurontwikkeling, bereikbaarheid of energietransitie is: de Provinciale Staten van Utrecht gaan de komende vier jaar een cruciale rol spelen in de besluiten die over deze belangrijke verkiezingsthema’s worden genomen.

De volgende partijen zullen meedoen aan de Provinciale Staten verkiezing van Utrecht:

GROENLINKS
VVD
Forum voor Democratie (FvD)
CDA
D66
PvdA
ChristenUnie
PVV
Partij voor de Dieren
SP
Staatskundig Gereformeerde Partij (SGP)
50PLUS
DENK
Zwarte Piet is Zwart
BoerBurgerBeweging (BBB)
JA21
VOLT
Belang van Nederland (BVNL)
U26 GEMEENTEN

CDA Utrecht presenteert verkiezingsprogramma aan maker van Indiase kaas
Het CDA Utrecht heeft de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten feestelijk afgetrapt. In Woerden werd door lijsttrekker Mirjam Sterk het verkiezingsprogramma aangeboden aan dhr. Singh en Toos van Soest. Met de melk van het melkveebedrijf Van Soest wordt op locatie door dhr. Singh paneer (Indiase kaas) gemaakt.

Het verkiezingsprogramma van het CDA heet “Samen verantwoordelijk voor Utrecht”. Het programma is tot stand gekomen na het uitgebreid raadplegen van organisaties, bedrijven en inwoners. Lijsttrekker Mirjam Sterk: “Juist deze tijd vraagt om het verbinden van verschillen. Alleen zo kunnen we de huizen bouwen, verkeersknelpunten oplossen en de transitie van de landbouw vormgeven die nodig is.”

De overhandiging van het verkiezingsprogramma gebeurde in het bijzijn van minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot. Tot januari 2022 was Bruins Slot gedeputeerde van de provincie Utrecht, waarna Mirjam Sterk haar opvolgde. Bruin Slot verrichte de symbolische opening van de kaasmakerij. Daarbij benadrukte zij het belang van kleine ondernemers en diversiteit voor Nederland.

De Indiase kaasmakerij van dhr. Singh is mede mogelijk gemaakt met een subsidie van de provincie. Mirjam Sterk: “Het CDA Utrecht heeft hier het verkiezingsprogramma overhandigd omdat wij ons in Utrecht op verschillende manier sterk hebben gemaakt voor een toekomstbestendige agrarische sector. Het initiatief van Van Soest en dhr Singh is een geweldig voorbeeld waar samenwerking en innovatie hand in hand gaan.”

Dhr. Singh was zeer vereerd met het bezoek van de minister en de lijsttrekker en had voor de gelegenheid velen vrienden en familie uitgenodigd, waardoor het programma in een feestelijke sfeer gepresenteerd kon worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk