Openingstijden gemeentelijke instellingen rond Pasen en Koningsdag

Stadswinkel

De gemeentelijke afdelingen in het Stadshuis (dus ook de Stadswinkel) zijn gesloten op Goede Vrijdag (14 april) en op Tweede Paasdagen (zondag 16 en maandag 17 april). Dat geldt ook voor Koningsdag (donderdag 27 april). De vrijdag na Koningsdag (28 april) zijn de gemeentelijke afdelingen in het Stadshuis (dus ook de Stadswinkel) echter als normaal geopend.

Gemeentewerf
Het recyclingstation aan de Utrechthaven 3 is op Goede Vrijdag (14 april) en op de zaterdag daarna (15 april) gewoon geopend. Op Tweede Paasdag is het echter gesloten. Dat geldt ook voor Koningsdag (27 april). Het loket voor verloren en gevonden voorwerpen is op Goede Vrijdag (14 april) en Tweede Paasdag (17 april) gesloten.

Natuurkwartier
De buitenruimte van het Natuurkwartier is op Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag en op Koningsdag gewoon geopend (van 10.00 -17.00 uur). De Kinderboerderij is op beide Paasdagen geopend van 12.00 – 17.00 uur. Het Milieu Educatie Centrum (MEC) is echter gesloten op Eerste Paasdag (zondag 16 april) en op Koningsdag (donderdag 17 april).

Begraafplaats Noorderveld
Voor het regelen van een uitvaart  kunt u op Goede Vrijdag, Pasen of op Koningsdag terecht bij de medewerkers van begraafplaats Noorderveld, via tel. 06 51 20 51 13. Vergeet u niet het aanmeldingsformulier te mailen naar noorderveld@nieuwegein.n

Afvalinzameling
Op Goede Vrijdag (14 april) haalt RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) gewoon huisvuil op. Op Tweede Paasdag (maandag 17 april) en op Koningsdag (donderdag 27 april) gebeurt dat echter niet. Huishoudens waarbij RMN normaal op maandag of donderdag langs komt, kunnen op www.rmn.nl zien op welke andere dag RMN langs komt. Dit kan één of meerdere dagen vóór of na een feestdag zijn. Wie een smartphone heeft kan voor het schema ook de RMN-app downloaden.

Parkeren auto’s en fietsen
Tijdens de feestdagen in het voorjaar kunt u in Nieuwegein in sommige parkeerzones gratis parkeren op straat. Onderstaand leest u welke dagen dit betreft. Let op: de dagen zijn niet voor alle parkeerzones gelijk!

Ook gelden er aangepaste openingstijden voor de parkeergarages Stadshuis en Theater, de fietsenstallingen en de parkeerbalie. Parkeergarage Cityplaza is tijdens de feestdagen in het voorjaar 7 dagen per week open van 7 tot 23 uur. In deze parkeergarage wordt op sommige momenten wel gebruik gemaakt van beheer op afstand. De speedgates zijn dan geopend en u kunt gewoon inrijden.

Inrijden met een geldig parkeerabonnement kan altijd. Uitrijden met een geldig parkeerbewijs kan in alle parkeergarages 24 uur per dag!

Vrijdag 14 april (Goede Vrijdag)

Parkeergarages Stadshuis en Theater: Open tot 20:30 uur. Fietsenstallingen: De Fietspomp normaal open, overige fietsenstallingen open tot 19 uur. Parkeerbalie: normaal open.

Zondag 16 april (Eerste Paasdag)
Parkeren op straat: alle parkeerzones gratis. Parkeergarages Stadshuis en Theater: gesloten. Fietsenstallingen: gesloten.

Maandag 17 april (Tweede Paasdag)
Parkeren op straat: parkeerzones B1 en B2 betaald (11-18 uur), overige parkeerzones gratis.
Parkeergarages Stadshuis en Theater: open van 11-19 uur. Fietsenstallingen: De Fietspomp open van 11-23 uur, overige fietsenstallingen open van 11-18 uur. Parkeerbalie: gesloten.

Donderdag 27 april (Koningsdag)

Parkeren op straat: parkeerzones B1 en B2 betaald (11-18 uur), overige parkeerzones gratis. Parkeergarages Stadshuis en Theater: normaal open. Fietsenstallingen: normaal open. Parkeerbalie: gesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren