CDA stelt vragen over hoge kosten Galecopperzoom

De CDA-fractie volgt de ontwikkelingen rond de Galecopperzoom op de voet. Inmiddels is het meer dan duidelijk dat de mogelijke ontwikkelingsvisies ten aanzien van de Galecopperzoom binnen het project A12-Centraal een lange doorlooptijd hebben. De realisatie staat gepland tussen 2020 en 2040. Daarnaast is het Burgerinitiatief ‘Ontwerpvoorstel Galecopperzoom en A12 zone’ onlangs door de gemeenteraad, inclusief CDA aangenomen.

Daarin staat dat Nieuwegein niet eerder zal beginnen dan 2018 met de uitgifte van gronden in de Galecopperzoom. Omdat de gemeente in de afgelopen jaren wel al veel kosten heeft gemaakt in verband met de ontwikkeling van de Galecopperzoom, heeft de CDA-fractie een aantal vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Het college geeft aan dat het voorlopig niet ontwikkelen van de Galecopperzoom de gemeente een bedrag kost van 800.000 euro per jaar. Tot en met 2018 betekent dit volgens het CDA in ieder geval een kostenpost van acht keer 800.000 euro = 6,4 miljoen euro. Onze vraag is hoe de gemeente dit gaat bekostigen? Daarnaast willen wij weten of er mogelijkheden zijn onderzocht om de ontwikkeling van de Galecopperzoom te bespoedigen of ervoor te zorgen dat er in ieder geval in 2018 gestart kan worden met de uitgifte van gronden?

Tot slot hebben wij aangegeven dat de termijn waarop de ontwikkeling van de Galecopperzoom kan starten, mede afhankelijk is geworden van andere overheden, zoals RWS en de gemeente Utrecht en het Rijk. Het CDA vindt dat deze andere partijen medeaansprakelijk kunnen worden gemaakt voor de kosten die de gemeente Nieuwegein de komende jaar krijgt. Waty doet het college eraan om dit te bewerkstelligen?

Renée Blom

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk