Openbaar Vervoer vanwege Coronavirus ingrijpend gewijzigd

Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht is als gevolg van alle maatregelen rondom het Coronavirus ingrijpend gewijzigd. Vervoerders bieden minder ritten aan en hanteren een aangepaste dienstregeling. Oorzaken zijn de terugval in het aantal reizigers en ziekmeldingen van chauffeurs. Eerder meldde we al veranderingen in het openbaar vervoer vanwege het Coronavirus.

U-OV
U-OV rijdt sinds 20 maart 2020 met een aangepaste zomerdienstregeling. Veel lijnen rijden op de dienstregeling van een zondag. Tramlijn 22 tussen Utrecht C.S. en P+R Utrecht Science Park rijdt voorlopig niet meer. Reizigers kunnen in plaats daarvan gebruik maken van buslijn 28. Om ervoor te zorgen dat zorgmedewerkers van Universitair Medisch Centrum Utrecht gebruik kunnen blijven van voldoende openbaar vervoer rijden in het weekend vaker dan normaal het geval is bussen.

SYNTUS UTRECHT
De bussen van Syntus Utrecht rijden van 18 maart tot 4 april 2020 een aangepaste dienstregeling. Van maandag t/m vrijdag wordt gereden als op zaterdag. Op de zondagen wordt er met een zondagdienstregeling gereden. Er rijden voorlopig geen buurtbussen meer. Bijzondere bestemmingen zoals de ziekenhuizen op het Utrecht Science Park blijven vanuit Amersfoort met deze vervoerder bereikbaar.

INSTAPPEN
Reizigers worden verzocht om via de achterdeur in te stappen en daar in te checken. Hierdoor wordt het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs beperkt. Er is geen verkoop meer van vervoerbewijzen in de bussen.

REGIOTAXI
Ook vervoerders van de regiotaxi in de provincie Utrecht volgen de richtlijnen van RIVM. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts mag niet gereisd worden met de regiotaxi.

TRAMBEDRIJF
Net als overige medewerkers van de provincie Utrecht werken de collega’s van het trambedrijf op de remise in Nieuwegein in principe thuis. Het kantoor is gesloten. De remise is nog wel toegankelijk voor leveranciers. De medewerkers die onderhoud uitvoeren aan de tramlijn en aan de trams werken nog wel zoveel mogelijk op locatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren