Coronavirus: Aangepaste dienstregeling Openbaar Vervoer

De nieuwe maatregelen van de overheid leiden ertoe dat er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het Openbaar Vervoer. Daarnaast leidt de aangescherpte definitie ertoe dat veel meer medewerkers van het OV zich preventief ziekmelden. Vanwege deze beide redenen zal het voor veel OV-bedrijven noodzakelijk zijn om de dienstregeling aan te passen. Dit is ook het geval voor U-OV.

Vanaf maandag 16 2020 maart rijdt U-OV volgens een aangepaste dienstregeling. Dit is dezelfde dienstregeling als  tijdens de kerstvakantie is gereden. Dit houdt het volgende in:

  • Lijnen 28, 29, 31, 34, 41, 50 (ritten U-OV), 73, 77, 241 en 285 rijden op andere tijden.
  • Lijnen 6, 11, 24, 30, 33, 47, 48, 55, 63, 65, 74, 85 rijden de normale dienstregeling, maar een aantal ritten vervallen.
  • Lijnen 18, 27, 35, 247, 281 en 703 rijden niet.

Op dit moment wordt de dienstregeling aangepast en verwerkt. Vanaf zaterdagmiddag 14 maart is het mogelijk om je reis te plannen in de reisplanner op onze website. We raden je aan kort voor je vertrek je reis te plannen en de actuele reisinformatie in de gaten te houden.

Tot die tijd kun je op de lijnfolderpagina in de folder van jouw lijn de dienstregeling bekijken. Houd voor de lijnen waarvoor hierboven aangegeven staat dat ze op andere tijden rijden de kerstvakantiedienstregeling aan. De lijnen waarvan een aantal ritten vervallen: dit zijn de ritten met de voetnoot ‘Rijdt NIET van 22 december 2019 t/m 4 januari’.

Achterin instappen

Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken.

Daarom verzoeken we de reizigers in de bus om via de achterdeur in te stappen én daar in te checken. Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Door deze maatregel in te voeren proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.

Betaal met je OV-chipkaart of koop je ticket vooraf in de webshop, bij OV Service & Tickets op Utrecht Centraal of bij de U-OV kaartautomaten.

OV Service & Tickets winkels op Utrecht Centraal
De U-OV balie in de winkel aan de jaarbeurszijde is vanaf zaterdag 14 maart tot en met 31 maart gesloten.

De U-OV balie in de winkel aan de centrumzijde blijft geopend volgens de normale openingstijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren