Open Sluisdag Prinses Beatrixsluis

Op zaterdag 7 september aanstaande opent de Prinses Beatrixsluis in Vreeswijk haar deuren tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Rijkswaterstaat houdt deze open dag vanwege het 75 jarig bestaan van de sluis. Ook houdt Rijkswaterstaat een fotowedstrijd en is er een speciale tentoonstelling.

Bij de opening in 1938 was het een sluis vol nieuwe snufjes, zoals hefdeuren. Maar ook nu is de sluis een van de modernste, maar ook een van de drukste binnenvaartsluizen van Europa met bijna 50.000 schepen per jaar. Er is veel te zien. Bezoekers hebben op een deel van het sluizenterrein vrije toegang. Behalve de mogelijkheid tot een rondleiding, is er informatie over het verleden, heden en de toekomst van de sluis en kan men een patrouilleboot bezichtigen.

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals een speurtocht, radiografisch bestuurbare bootjes en een kleurwedstrijd. De Open Sluisdag is gratis. Wilt u een rondleiding op zaterdag 7 september dan kunt u zich hiervoor opgeven via de website 75-jaarbeatrixsluis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren