Op Berenjacht, ook in Nieuwegein

Op veel plekken in Nieuwegein verschijnen de afgelopen dagen beren achter het raam. Deze plotselinge beren in je buurt kennen hun oorsprong in de Facebook-groep ‘Berenjacht in NL’. Die pagina roept mensen op massaal teddyberen voor het raam te zetten. Kinderen kunnen zo in hun eigen buurt op speurtocht en zoveel mogelijk beren ontdekken. Ook Nieuwegein heeft zo een Facebook-groep.

“Ouders die lang binnen zitten met hun kinderen vanwege het Coronavirus, hebben zo een leuke activiteit in de buitenlucht”, zegt initiatiefneemster Petra van der Stelt (58). De actie liep al in landen als Australië, Frankrijk en België en Van der Stelt zette een Nederlandse variant op. Nu lopen de kinderen ook in Nieuwegein met hun ouders door de straten van hun wijk.

“Het idee is dat iedereen met zijn eigen kind op deze manier leuk bezig kan zijn. Maar wel volgens de regels van het RIVM.” Inwoners uit Nieuwegein worden gevraagd om een beer voor het raam te zetten en Verbindion juicht de actie toe: “Kinderen vinden de berenjacht leuk, maar ook volwassenen genieten ervan. Zo krijgt iedereen toch een beetje beweging.”

Meedoen kan op twee manieren. Zet zelf een beer voor het raam, of print onderstaande kaart uit en wandel met de kinderen door de wijk. De kinderen leren de wijk op deze manier ook beter kennen en bewegen tegelijkertijd. Kleine moeite en voor kinderen een leuke, veilige speurtocht. Houd wel 1,5 meter afstand! Kijk hier eens hoeveel beren er al zijn.

Op de foto: Ouders met hun kinderen in de Jacobus van Looyhove in de wijk Galecop. ‘We hebben weer een beer gevangen!’

3 thoughts on “Op Berenjacht, ook in Nieuwegein

  1. Joke Achterberg

    Leuk, ik doe mee, mijn ijsbeer staat voor het raam.

  2. Johan

    onze twee beren staan achter het raam te wachten op speurende kinderen, die ze willen meetellen.

  3. Sylvia

    Ook bij ons is een beer te vinden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!