Oosterlicht 19e op NK debatteren

Op vrijdag 4 december j.l. vond de derde en laatste voorronde plaats van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren, dat dit jaar alweer voor de 18e keer werd gehouden. Het Oosterlicht College deed als enige school uit Nieuwegein mee aan dit NK. Het NK Debatteren voor Scholieren is uitgegroeid tot het grootste parlementaire debattoernooi van Nederland. Meer dan honderd scholen gaan jaarlijks op dit toernooi de verbale strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich kampioen van Nederland mag noemen.

Tijdens de derde voorronde in Hilversum deden in totaal 44 scholen mee. Alleen de beste tien konden zich plaatsen voor de finale die gehouden wordt op zaterdag 23 januari 2016 op de Universiteit van Utrecht. In totaal deden dit jaar 124 scholen mee. Het Oosterlcht werd uiteindelijk 19e tijdens de voorronde en moest hierdoor de finale missen.

De leerlingen gingen het debat met elkaar aan over actuele maatschappelijke thema’s, waaronder de vluchtelingenproblematiek. Er werden drie debatten gevoerd. Er werd sterk begonnen en ieder debat ging het beter. Het laatste debat over een verrassingsstelling, ‘de zelfmoordpil moet op de vrije markt verkrijgbaar zijn’ liet het team van het Oosterlicht zien hoe goed zij op elkaar waren ingespeeld. Na slechts vijftien minuten voorbereiding werd er een goed uitgewerkt plan gepresenteerd en de stelling onderbouwd met overtuigende argumenten. Na ieder debat ontving het team uit Nieuwegein complimenten van de jury over het niveau waarop gedebatteerd werd en de manier waarop zij zich presenteerden. Uiteindelijk werd de 19e plaats behaald.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: