Voorlopig nog geen basisschool in Rijnhuizen

In de wijk Rijnhuizen met veel nieuwbouwwoningen in Nieuwegein komt voorlopig nog geen basisschool. Hoewel er in de wijk veel behoefte is aan een school, bezit de gemeente geen vrije grond meer en kan er vooralsnog geen andere plek worden gevonden. Dat laat het college weten in een raadsinformatiebrief.

Rijnhuizen is van oorsprong een kantorenwijk, maar inmiddels staan er veel nieuwbouwwoningen. Ook zijn meerdere kantoorpanden omgebouwd tot woningen. In de wijk moet uiteindelijk plek worden gemaakt voor 2500 adressen. Daarbij moeten ook voorzieningen komen, zoals een basisschool, maar de locaties die door de gemeente onderzocht zijn bleken tot nu toe niet geschikt.

In eerste instantie keek de gemeente voor een tijdelijke locatie naar Rond Het Fort 14, maar in december vorig jaar werd bekendgemaakt dat deze plek niet haalbaar was voor de bouw van een basisschool. Vervolgens werd onderzoek gedaan naar de mogelijkheden op parkeerterrein Newtonbaan, maar bedrijven die daar zitten zijn bang dat het er te druk wordt. De gemeente laat weten die zorgen serieus te nemen en zal daarom eerst een nieuwe parkeerdrukmeting uitvoeren.

Basisschoolleerlingen uit de wijk kunnen dus voorlopig niet naar een school in hun eigen wijk. De gemeente verwacht wel dat er in het schooljaar dat start in 2024 wel een school zal zijn in Rijnhuizen, maar waar dat precies zal zijn wordt niet bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk