Katern

Ook Nieuwegeiners aan de start bij shorttrackwedstrijd

Zondag 8 februari nemen zes Nieuwegeinse shorttrackers deel aan shorttrackwedstrijden op de Vechtsebanen in Utrecht. De dag start om 09.45 uur met de finalewedstrijd van de Regio West Competitie en wordt om 15.30 uur vervolgd met het verrijden van de vierde wedstrijd in de Nationale Competitie voor junioren.

De Nieuwegeinse Liduina Verbeek en Jeroen Versteeg zullen ’s morgens deelnemen aan de finalewedstrijd van de Regiocompetitie. De wedstrijd zal starten met individuele wedstrijden over 333 tot 500 meter. De 12-jarige Liduina staat nu zevende in het klassement over 5 wedstrijden, de eveneens 12-jarige Jeroen staat tiende in het klassement. Voor beide schaatsers is het belangrijk om goed te rijden in Utrecht, om zo mogelijk nog te stijgen in het eindklassement. De wedstrijd zal worden afgesloten met een aflossingswedstrijd waarin teams van verschillende clubs zullen strijden om de medailles. Tijdens een aflossingswedstrijd rijden er 4 teams tegelijk in de wedstrijdbaan. Ieder team bestaat uit 4 rijders, die omstebeurt in de baan komen. De rijders lossen elkaar af door middel van een duw, hierdoor kunnen er in de aflossing hogere snelheden worden behaald dan in de individuele wedstrijden.

Ook aan de Nationale competitie voor junioren die ’s middags wordt verreden nemen vier Nieuwegeiners deel, Daan Tiems, Gordon Tiemstra, Ilona Siersma en Annemieke Verbeek. Zij kunnen zich nog plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen begin maart in Groningen. De Nieuwegeinse shorttrackers van Schaats Vereniging Utrecht rijden een thuiswedstrijd voor eigen publiek en dat zal natuurlijk extra stimuleren om goed prestaties neer te zetten.

Het belooft een mooie dag te worden met spannende ritten. Voor ouders en kinderen is het een schitterende gelegenheid kennis te maken met de spectaculaire wereld van het shorttracken. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk