Waterschapsmedewerkers inspecteren 55 kilometer Lekdijk te voet

Dinsdag 1 maart inspecteren medewerkers van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de Lekdijk in Amerongen, Wijk bij Duurstede, Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik en Schoonhoven. Ze lopen die dag alleen of in tweetallen over de weg en over het buitentalud (aan de rivierzijde) en op sommige plekken over het binnentalud van de dijk. Ze dragen herkenbare reflecterende bedrijfskleding om goed zichtbaar en herkenbaar te zijn op de dijk. Houdt u rekening met hen wanneer u op de dijk rijdt?

Voorjaarsinspectie van de Lekdijk
De Lekdijk wordt tweemaal per jaar te voet geïnspecteerd, in het voorjaar en het najaar. Bij de voorjaarsinspectie is er extra aandacht voor mogelijke schade door drijfvuil als gevolg van hoogwater. De waterschapsmedewerkers bekijken:

  • of de grasmat van de dijk in orde is
  • of en waar scheuren of verzakkingen zijn
  • of en waar drijfvuil ligt
  • of en waar schade is ontstaan door drijfvuil, ijs of het graven van dieren
  • of en waar op een andere manier de werking van de waterkering wordt beïnvloed

Op basis van de resultaten van deze inspectie neemt het waterschap maatregelen om de conditie van de dijk weer in orde te maken.

De inspectie van de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven neemt één dag in beslag. De inspectie duurt van 08.00 uur tot ca 16.00 uur. Bij erg slecht weer kan de inspectie worden uitgesteld.

De noordelijke Lekdijk beschermt een groot deel van Utrecht en de Randstad tegen overstromingen. De kans dat de dijk doorbreekt is klein, maar de gevolgen zijn groot; daarom moet de dijk in goede conditie zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren