Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein ligt binnenkort ter inzage

City, de binnenstad van Nieuwegein, wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd. Er komt niet alleen een nieuw tram- en busstation, maar ook 1600 tot 2000 nieuwe woningen voor jong en oud, met of zonder zorg en voor alle inkomensklassen. Bovendien willen we City levendiger, aantrekkelijker, groener en duurzamer maken.

Om dat te kunnen doen is er een nieuw bestemmingsplan met een omgevingskwaliteitsplan nodig, ook al zijn er voor veel gebieden nog geen plannen. De afgelopen tijd heeft de gemeente hard gewerkt aan een ontwerpbestemmingsplan voor de binnenstad. Daarin wordt vastgelegd wat er maximaal mogelijk is in City.

Het ontwerpbestemmingsplan gaat alleen over de ontwikkellocaties in City waarvoor nog geen concrete plannen zijn. Voor de Doorslagzone, de bebouwing rond het stationsgebied en het Point of View-appartementencomplex zijn al procedures gestart. Het Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein ligt van 5 november tot 16 december ter inzage.

Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de verschillende onderdelen van het Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein en hoe je daarop kunt reageren door een zienswijze in te dienen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren