Onrust over een coffeeshop

Op de website van GroenLinks lezen we het volgende: ‘Het moest er een keer van komen. Dat er een discussie zou ontstaan over een goede plek om een coffeeshop te vestigen, hoeft niemand te verbazen. Dat daarover deining zou komen, is voor GroenLinks ook geen verrassing. Maar wel dat die onrust pas ontstaat als er een mogelijke vestiging bij mensen in hun buurt aan de orde is.

Mensen uit de Hildo Kropstraat en de Fokkesteeg roepen al jaren dat er in hun buurt clandestien in drugs wordt gehandeld en dat men daar overlast van ondervindt. In de rest van Nieuwegein hoorden we daar weinig of niets over. Er werd niet ook over gesproken dat tegen de drugspanden nooit handelend was opgetreden. Op den duur namen de omwonenden, als gevolg daarvan, niet meer de moeite om dat steeds weer aan de orde te stellen. Men ging ervan uit dat het toch niet zou helpen. Het werd inmiddels als “gewoon” geaccepteerd dat niemand, uit angst was voor een te verwachten wraakactie, een aanklacht durfde indienen. Gehandeld wordt er in Nieuwegein ook op andere plekken, maar dan meer in het verborgene. En dat was nu precies de reden waarom GroenLinks wél voor een coffeeshop heeft gepleit’, aldus GroenLinks.

Lees op hun website meer over dit onderwerp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren