Autohuur om het eiland Gran Canaria te verkennen

De Canarische Eilanden zijn een toeristische trekpleister. Jaar in jaar uit trekken er mensen van over de hele wereld naar deze eilandengroep om vakantie te vieren. Eén van de bekendste eilanden van deze eilandengroep is Gran Canaria. Ga jij binnenkort naar dit eiland op vakantie? Dan reis je per vliegtuig. Dit is namelijk veruit de makkelijkste en snelste manier om op deze vakantiebestemming te geraken. Nadeel van vliegen is dat je niet bepaald mobiel bent als je op de plaats van bestemming bent. Je hebt immers geen vervoermiddel om jezelf te verplaatsen. Vind je dit vervelend? Dan kun je een auto huren om het eiland Gran Canaria te verkennen.

Waarom een auto huren op Gran Canaria?
Ben je van plan om jouw hele vakantie aan het zwembad te liggen? Dan denk je er waarschijnlijk niet aan om een auto te huren. Begrijpelijk, want in dat geval ga je waarschijnlijk maar een paar keer de deur uit. De auto staat in dat geval meer stil dan je hem gebruikt en dat is zonde. Toch zijn er niet veel mensen die hun hele vakantie aan het zwembad liggen. Het is immers ook leuk om iets van de omgeving te zien als je op vakantie bent.

Ga je naar Gran Canaria op vakantie en wil je wat van de omgeving zien? Dan kun je ervoor kiezen om er met de bus of de taxi op uit te trekken. Dit lijkt op het eerste oog ideaal, want je wordt op de plek afgezet waar je moet zijn. Nadeel is alleen dat het geld kost. Als je tijdens jouw vakantie meerdere malen met de bus of taxi gaat, kunnen de kosten flink oplopen. Overweeg daarom een auto te huren op Gran Canaria. Onderaan de streep kun je hierdoor flink wat geld besparen. Je hoeft immers niet langer met de taxi of bus, maar kunt met de huurauto op pad.

Voordelen van een autohuur
Hierboven haalden we al aan dat je geld kunt besparen door een auto te huren op Gran Canaria. Je betaalt in dat geval immers niet langer voor ritjes in de taxi of bus. Bestaat jouw reisgezelschap uit meerdere personen? Dan kan een huurauto je onderaan de streep een flinke besparing opleveren. Op de korte termijn lijkt zo’n auto vaak duurder, want je betaalt er direct een bedrag voor. Toch ben je onderaan de streep vaak (aanzienlijk) minder geld kwijt voor autohuur op Gran Canaria.

Een tweede voordeel van een huurauto op Gran Canaria is dat je kunt gaan en staan waar jij wilt. Je bent immers niet langer afhankelijk van de vertrektijden van een bus of eventuele wachttijden bij een taxi. Hierdoor hoef je eigenlijk nergens rekening mee te houden. Wil je ’s ochtends een uurtje langer blijven liggen? Dat is geen probleem als je een huurauto hebt. Bovendien bepaal je zelf hoe laat je teruggaat. Bussen en taxi’s vertrekken vaak op afgesproken tijden, maar hier heb je bij een huurauto geen last van.

Waar moet je op letten bij een auto huren?
Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die een auto huren op hun vakantiebestemming. Niet gek dat het aantal verhuurbedrijven de laatste jaren eigenlijk alleen maar is gestegen. Hierdoor is het ook op Gran Canaria een fluitje van een cent om aan een huurauto te komen. Toch raden wij je niet aan om een auto te huren bij de eerste beste autohuur op Gran Canaria. Niet alle huurauto’s zijn immers van goede kwaliteit. Om jou een handje te helpen, zetten we hieronder drie zaken op een rijtje waar je op moet letten bij het huren van een auto.

1) Is er genoeg ruimte?
Als je een auto huurt, is het belangrijk dat er zitplaatsen zijn voor het hele gezelschap waarmee je op reis bent. Kijk overigens niet alleen maar naar de zitplekken, maar ook naar de opbergruimte. Dit is vooral belangrijk als je de auto op het vliegveld van Gran Canaria huurt. Je vervoert de koffers en tassen dan immers ook in de auto, waardoor hier voldoende plek voor moet zijn.

2) Is de auto voldoende verzekerd?
Een auto huren op Gran Canaria brengt risico’s met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld betrokken raken bij een ongeluk of schade veroorzaken. Om te voorkomen dat je te maken krijgt met onverwachte kosten, is het belangrijk om een auto te huren die goed verzekerd is. Wil je problemen voorkomen? Richt je dan tot een verhuurbedrijf dat werkt volgens een all-inclusive formule. Zodoende kom je nooit voor verrassingen te staan.

3) Is een goedkope huurauto ook zuinig?
Een goedkope huurauto op Gran Canaria is mooi meegenomen. Je betaalt in dat geval immers betrekkelijk weinig voor het huren van een auto. Besef je wel dat er meer is dan de huurprijs. Zo moet je tijdens de huurperiode ook tanken. Huur je een auto die niet bepaald zuinig is? Dan vliegt de brandstof er mogelijk doorheen. Onderaan de streep valt een goedkope huurauto op Gran Canaria zo toch een stuk duurder uit.

4) Vergelijk voor de beste autohuur op Gran Canaria
Wil je een auto huren op Gran Canaria? Dan kun je hiervoor bij verschillende partijen terecht. Om te voorkomen dat je onnodig veel betaalt, raden wij je aan om huurauto’s met elkaar te vergelijken. Doe dit bij voorkeur voordat je vertrekt naar het eiland. Op de luchthaven betaal je namelijk aanzienlijk meer voor een huurauto dan wanneer je deze van tevoren huurt.

Voor het vergelijken van autohuur op Gran Canaria heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Zo kun jij je bijvoorbeeld richten tot goautos.be/auto-huren/gran-canaria/. Hier vergelijk je meer dan 1600 aanbieders van autohuur met elkaar. Wil je de beste huurauto op Gran Canaria vinden? Richt je dan niet alleen tot de huurprijs, maar kijk ook naar de kwaliteit en zuinigheid van de auto. Zodoende slaag je er ongetwijfeld in de beste huurauto op Gran Canaria te vinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk