Onontkoombare budgetaanpassingen begroting 2005

Op advies van de concerncontroller heeft het college besloten enkele budgetaanpassingen te verwerken in de begroting 2005. Het gaat om de volgende aanpassingen. Het areaal openbaar groen dat moet worden onderhouden is groter dan verwacht door de nieuwbouw in o.m. Blokhoeve. Hierdoor is meer geld nodig voor onderhoud.

Verder is de jaarlijkse huurverhoging van het gemeentehuis , de verzekeringspremies, de licensies voor de software die de gemeente gebruikt en de bijdrage aan de Brandweer Regio Utrechts Land hoger dan het geïndexeerde bedrag wat in de begroting opgenomen was.

Ook blijken een aantal voorstellen voor verlaging van subsidies niet mogelijk omdat er al vaste afspraken zijn gemaakt. De komst van de verzuimcoördinator blijkt een succes te zijn, het ziekteverzuim is sterk gedaald. Om deze daling vast te houden is besloten dat er voor twee jaar extra geld wordt gereserveerd voor de verzuimcoördinator. De financiële gevolgen van deze toegekende budgetaanpassingen worden verwerkt in de taakstelling Nieuwegein Kiest!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk