Ondernemers in gesprek over onderwijs en arbeidsmarkt

Ondernemers kwamen dinsdagavond op uitnodiging van de gemeente bij elkaar voor een interessante eindejaarsbijeenkomst. Thema van de avond was de aansluiting van (vervolg)onderwijs op de arbeidsmarkt. Het thema van het vinden van geschikt personeel is een onderwerp wat bij bijna alle bedrijven speelt. Tijdens de ondernemerslunches die de gemeente organiseert voor kennismaking en onderlinge binding werd dit thema vaak aan de orde gebracht.

De heer Koch van het ROC Midden Nederland gaf een presentatie. Centraal daarin stond de oproep voor co-creatie en samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, gefaciliteerd door de gemeente. Het ROC heeft vier locaties met ongeveer 5.000 studenten in Nieuwegein. Met het LivingLab is het ROC in Nieuwegein hét centrum voor technologisch middelbaar beroepsonderwijs in co-creatie met het bedrijfsleven en overheid. Tijdens de bijeenkomst was volop gesprek over de mogelijkheden van aansluiting en uitwisseling.

Het initiatief van de gemeente om deze bijeenkomst te organiseren werd gewaardeerd door ondernemers, er zijn veel nieuwe contacten gelegd. Ook bleek het nuttig om de contacten tussen ROC en het Nieuwegeinse bedrijfsleven te verstevigen. De gemeente gaat ook in 2016 door met het organiseren van netwerkbijeenkomsten voor ondernemers met elke keer een passend thema.

Bent u ondernemer en heeft u een thema voor een bijeenkomst? Laat het vooral weten! U kunt hiervoor de adviseurs ondernemerszaken van de gemeente benaderen. Dat zijn Barbara Timmermans en Jeanette Verbeek, bereikbaar op (030)607 1448 en (030)607 1454 of via ondernemen@nieuwegein.nl. Voor vragen over het LivingLab kunt u contact opnemen met ROC Midden Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk