Fort Vreeswijk gaat weer bruisen

Op 26 november kunnen alle inwoners van de Nieuwegeinse wijk Vreeswijk zich uitspreken over de door mede-Vreeswijkers ontwikkelde concepten voor Fort Vreeswijk: zorg en welzijn en Waterlinie. In het Waterlinie- concept wordt aangesloten bij de activiteiten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Mogelijk wordt er gekozen voor een unieke combinatie van zorg/welzijn en toeristische activiteiten. Daarmee, en met bijdragen van nieuwe participanten, wordt het mogelijk om Fort Vreeswijk als bruisend middelpunt van de buurt te behouden.

Per 1 januari 2014 stopt de huidige hoofdhuurder, de welzijnsorganisatie MOvactor, met haar activiteiten op het Fort. Om te voorkomen dat het Fort ongebruikt raakt, hebben bewoners, met steun van de gemeente Nieuwegein, plannen ontwikkeld om het Fort in eigen beheer open te houden. De opdracht van de gemeente Nieuwegein aan de bewoners is om toe te werken naar een kostendekkende exploitatie. Daartoe start per 1 januari 2014 een proeffase met het dagelijkse zelfbeheer door bewoners. Deze tussenfase loopt tot 1 september 2014. Hierna is het de bedoeling dat Fort Vreeswijk definitief door bewoners geëxploiteerd en beheerd gaat worden. De tussenfase is voor zowel bewoners als de gemeente een goed leertraject.
In de verschillende concepten is nog ruimte voor ondernemers die een bijdrage willen leveren aan het brede pakket van zorg, welzijn en toeristische activiteiten.

Meer informatie bij de projectleider: Monique de Beer via moniquedebeer@xs4all.nl .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren