Bedrijf uit Nieuwegein zwemt voor ALS

FlexFront, inkoopcombinatie voor hypotheken uit Nieuwegein, doet met 36 medewerkers mee aan de Amsterdam City Swim. Daarmee willen de medewerkers minimaal € 100.000 bij elkaar willen zwemmen voor Stichting ALS Nederland. Aanleiding is de diagnose ALS bij hun collega Tim van den Berg (47). Vandaag werd, in bijzijn van Gorrit Jan Blonk, directeur van Stichting ALS, het officiële startschot voor ‘Swim for Tim’ gegeven. De sponsoring moet voornamelijk uit de financiële sector komen. Via de website swimfortim kunnen bedrijven de actie op verschillende manieren ondersteund worden. Inmiddels is al € 10.255,65 opgehaald.

Bij Tim is afgelopen zomer ALS geconstateerd, waardoor hij nog maar kort te leven heeft. “Op het moment dat je zulk verschrikkelijk nieuws te horen krijgt, staat je wereld even helemaal stil”, zegt Antoinette Kalkman, directeur van FlexFront. “Nadat we het nieuws hadden laten bezinken, sloeg bij mij en mijn collega’s de onmacht om in daadkracht.” De 36 medewerkers van Flexfront doen in september mee aan de Amsterdam City Swim, waarbij ze 2000 meter door de Amsterdamse grachten zwemmen. Hiervoor zijn ze op zoek naar bedrijven die willen sponsoren. Het streefbedrag is vastgesteld op €100.000. Naast werknemers van FlexFront doen ook werknemers van FirstBrick, Nationale Waarborg en MUNT Hypotheken mee.

ALS is nog steeds een ongeneeslijke en dodelijke ziekte. Er is meer onderzoek nodig om achter de oorzaak te komen. Zolang die niet bekend is, kan er geen medicijn ontwikkeld worden. “Toen ik de actie zag op sociale media heb ik meteen contact opgenomen. Het doet me goed om zulke initiatieven te zien”, zegt Gorrit Jan Blonk, directeur van Stichting ALS. “Op deze manier kunnen wij doorgaan met het gevecht tegen ALS.”

Tim zelf vindt de actie prachtig. “Het raakt mij diep hoe mijn collega’s meeleven en zich inzetten tegen ALS. Voor mij is het helaas te laat, maar het stelt me gerust als deze lijdensweg lotgenoten in de toekomst bespaard blijft.” Hij benadrukt dat de actie niet alleen om hem gaat, maar om alle 1.500 Nederlanders met ALS.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk