OM eist in Hoger Beroep 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen Nieuwegeiner Zamir M.

Het Openbaar Ministerie heeft ook vandaag in Hoger Beroep opnieuw 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de Nieuwegeiner Zamir M. Dit voor de moord op 11 juli 2018 van zijn ex-vriendin Laura Korsman, die verbleef in haar studentenwoning aan de Borsboomstraat in Utrecht. Ook zou hij de nabestaanden een schadevergoedingen en shockschade van in totaal 80.000 euro moeten betalen. Zamir M. werd 11 juli 2018 opgepakt in de wijk Zuilenstein in Nieuwegein op de Fagotlaan.

Zamir M. werd opgepakt in de wijk Zuilenstein

Zamir M. bleef vandaag ook in Hoger Beroep hardnekkig ontkennen dat hij de Utrechtse leerlingverpleegkundige Laura Korsman met 26 messteken heeft vermoord. In twee lange verklaringen bij het gerechtshof in Arnhem legde hij nog meer de schuld bij het slachtoffer zelf dan hij vorig jaar bij de rechtbank in Utrecht al had gedaan. De advocaat-generaal sprak van stuitende en leugenachtige verklaringen.

De rechtbank veroordeelde de 33-jarige verdachte vorig jaar tot 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor moord op zijn ex-vriendin. In de periode daarvoor zou hij haar intensief hebben gestalkt. Hij kreeg daarvoor, na drie gesprekken met de politie, een contactverbod opgelegd en Laura had een speciale knop waarmee zij alarm kon slaan in geval van nood.

Psychose
De Nieuwegeiner Zamir B. beweerde bij de rechtbank in Utrecht vorig jaar dat hij met Laura wilde praten over haar aangifte tegen hem. Zij zou plotseling een mes tevoorschijn hebben gehaald en tijdens de daarop volgende worsteling zichzelf in een slagader hebben gestoken. Vandaag voegde hij daar voor het eerst aan toe dat hij destijds een psychose had gehad en zich nauwelijks kon herinneren wat er was gebeurd. Wel wist hij nog dat hij ervan overtuigd was dat Laura hem met het mes niet wilde verjagen, maar doden. Hij zou gevochten hebben voor zijn leven, beweerde hij op afstandelijke toon. Na de eerste steken zou alles zwart zijn geworden.

De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak. De kans bestaat dat door dit Hoger Beroep zijn straf hoger wordt dan de eerste opgelegde 15 jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk