Nieuwegeiner Zamir M. moet 15 jaar de cel in voor doden studente

Zamir M. uit Nieuwegein heeft vandaag zijn straf gekregen in de zaak-Laura Korsman. De Nieuwegeiner werd ervan verdacht dat hij de Utrechtse studente met tientallen messteken heeft gedood in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat. Zamir M. werd een dag later opgepakt op de Fagotlaan in Nieuwegein.

De verdachte was Laura’s ex-vriend en zou niet hebben kunnen verkroppen dat ze de relatie had verbroken. Op de dag van de moord drong hij haar huis binnen via het balkon. Het Openbaar Ministerie denkt dat hij het slachtoffer heeft gestalkt en op 11 juli vorig jaar met een vooropgezet plan heeft gedood. M. was eerder een locatie- en contactverbod opgelegd. Volgens deskundigen heeft Zamir M. een persoonlijkheidsstoornis.

De rechtbank in Utrecht heeft de Nieuwegeiner Zamir M. vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar cel met tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van Laura Korsman. Het OM had 18 jaar celstraf geëist en tbs met dwangverpleging maar kan zich goed vinden in de straf die  vandaag is uitgesproken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk