Update: Man gearresteerd op de Fagotlaan in verband met de dood van een vrouw in Utrecht

In de wijk Zuilenstein in Nieuwegein is tegen 12.00 uur een man gearresteerd op de Fagotlaan. De politie laat weten dat de man zich probeerde te onttrekken aan een controle. Of de man gesignaleerd stond is onbekend, wel werden veiligheidsmaatregelen genomen. Zo trokken de agenten hun kogelwerende vesten aan.

Waarom de politie de man achtervolgde is nog niet bekend. Wel laat een van onze contactpersonen weten dat de arrestatie te maken heeft met de dood van een vrouw in Utrecht. Zij is vandaag gevonden in een woning aan de Bosboomstraat in Utrecht. De auto is voor sporenonderzoek weggesleept. De omgeving is enige tijd met linten door de politie afgezet. De recherche doet sporenonderzoek in wittepaken op de Fagotlaan.

Update
De overleden studente in Utrecht (24 jaar) is om het leven gebracht door haar ex-vriend. Dat zegt snackbar-eigenaar Roy van Leeuwen, wiens zaak onder het huis zit waar de dode vrouw is gevonden. De ex zou haar bedreigd hebben nadat de relatie stopte. Het stel had al met al drie jaar lang een relatie. Ze leerden elkaar in het uitgaansleven van Utrecht kennen. De Nieuwegeiner draaide als DJ op feesten in de stad. Kortgeleden, na een vakantie, beëindigde Laura de relatie. Waarom is niet bekend.

Op foto’s van een arrestatie in Nieuwegein herkent Roy van snackbar Jolidé de auto van de jongen met wie het meisje een relatie had, het zou gaan om een 31-jarige inwoner Sam G. uit Nieuwegein. De politie kan nog niet bevestigen dat de in Nieuwegein aangehouden man inderdaad verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van de studente.

GESTALKT
“Sinds een weekje of twee is het over”, vertelt Roy aan RTV Utrecht. “Sindsdien is ze lastiggevallen. Hij bleef haar stalken. Hij kwam hier iedere dag een patatje halen om haar toch even te zien. Naar ons toe was hij superlief, maar naar haar bedreigend. Hij is zelfs een keer op haar balkon geklommen en de politie is al een paar keer aan de deur geweest.”

De politie is nog op zoek naar getuigen van het misdrijf. Mensen die iets hebben gezien rond de woning aan de Bosboomstraat kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk