OM eist 18 jaar celstraf en tbs tegen Nieuwegeiner Zamir A.

Het OM wil dat Zamir A., de man uit Nieuwegein die verdacht wordt van het doodsteken van de Utrechtse studente Laura Korsman, 18 jaar de cel in gaat en tbs met dwangverpleging krijgt. Dat bleek zojuist tijdens de zitting. De verdachte werd een dag later opgepakt op de Fagotlaan in Nieuwegein.

De 24-jarige Laura werd in juli vorig jaar doodgestoken in het studentenhuis waar zij woonde in de Bosboomstraat. “Het is uit de hand gelopen”, verklaarde de verdachte vanochtend in de rechtbank. “Ik ging door het lint.”

Volgens de officier van justitie is het bewezen dat de man Laura met voorbedachte rade om het leven heeft gebracht. Hij is in de bewuste nacht doelbewust op weg gegaan naar het huis van Laura. Had handschoenen en een mes bij zich en wachtte lang met naar binnengaan tot zij alleen was. Ook had hij toen operatiehandschoenen aan.

Uit onderzoek van de verwondingen van Laura blijkt volgens het OM dat zij niet zichzelf tijdens een worsteling per ongeluk dodelijk heeft getroffen, zoals de verdachte vandaag beweerde. Bovendien is zij daarna nog 24 keer gestoken en 14 keer gesneden.

Zamir A. uit Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren