Nieuwegeinse wint ‘World Award Brush and Sponge 2019’

Afgelopen weekend heeft Tera Bakker uit Nieuwegein samen met haar vrouw Alexandra Bakker en model Noortje meegedaan aan het Wereldkampioenschap Bodypaint in Klagenfurt (Oostenrijk). Dit kleurrijke festival werd dit jaar voor de 22e keer georganiseerd en trok dit jaar ruim 25.000 bezoekers. Er deden artiesten mee uit meer dan 50 verschillende landen over de hele wereld. Zij streden om de wereldtitels, te verdelen in de verschillende categorieën zoals spons en penseel, airbrush, special effects, facepaint en de team show categorie. De categorie waar Tera uit Nieuwegein aan mee deed was ‘spons en penseel.’ Hier mag je alleen een spons en penseel gebruiken om het lichaam te bedekken. Dit is de meest klassieke variant en ook de grootste met 50 deelnemers.

Op de foto Tera Bakker met model Noortje en Alexandra Bakker

Donderdag 11 juli waren de voorrondes, waarbij Tera 6,5 uur moest painten om het hele lichaam van haar model Noortje te bedekken. In de eerste drie uur mocht Alexandra haar assisteren. Na afloop ging zij langs de 7-koppige internationale jury. Zij beoordeelden het werk op kwaliteit, interpretatie van het thema en compositie op het lichaam. Daar rolde een puntentotaal uit waarna de beste 33 artiesten door mochten naar de finale afgelopen zaterdag. Met een score van 133 punten stond de Nieuwegeinse Tera op een eerste plaats, drie punten voor op de Italiaanse Francesca Cavichio die op een tweede plek eindigde, en zes punten voor op de derde plek van de Duitse Silke Kirchhof.

Zaterdag 13 juli jl. begon de spannende finale. Extra spannend vanwege de kleine verschillen in punten, alles was nog mogelijk. Alle tenten op het festival terrein waren gevuld met de artiesten en modellen. Het publiek stond in rijen voor alle tenten om de kunstwerken te kunnen zien. Na nog eens 6,5 uur painten waren alle kunstwerken klaar en kon de jury de modellen beoordelen. Na de podiumpresentatie op de main stage was het ’s-avonds laat tijd voor de prijsuitreiking. Met een totaal verschil van 10 punten op de nummer twee was de Nieuwegeinse Tera Bakker wereldkampioen! De Nieuwegeinse kreeg de ‘World Award Brush and Sponge 2019’ uitgereikt van de burgemeester van Klagenfurt, uiteraard onder begeleiding van vuurwerk en luid applaus van de duizenden mensen in het publiek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren