Nieuwegeinse wint NK Stoepranden

Na een zinderende finale mag de Nieuwegeinse Emilie van der Steeg (12 jaar) zich Nederlands Kampioen Stoepranden noemen in de categorie 11 t/m 14 jaar. De finale vond op zondag 18 september plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem en werd georganiseerd door Jantje Beton.

Emilie van der Steeg

De afgelopen maanden hebben maar liefst 15.000 kinderen door heel Nederland gestreden om een plek in de finale. Voor de finaledag zelf hadden 200 kinderen zich geplaatst om te strijden om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Stoepranden 2022’, een titel waar sinds 2017 om gestreden wordt.

De kinderen kwamen uit in 2 categorieën: 6 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar. Bij het stoepranden kun je punten verdienen door de ‘stoeprand’ van de ander te raken. De bal moet daarbij terugkomen naar de eigen speelhelft van de gooier. Vang je daarbij je eigen bal, dan levert dat 2 punten op. Degene die het eerst 15 punten heeft, met daarbij 2 punten verschil, wint de wedstrijd. De wedstrijden duren maximaal 8 minuten.

Na twee regenachtige voorrondes begonnen vanaf de achtste finales de knock-out rondes. Na een spannende halve finale, waarin de Nieuwegeinse zich na een 6-0 achterstand terugknokte naar de overwinning, was ook de finale zinderend en ging lange tijd gelijk op. De uiteindelijke 16-14 einduitslag toverde een glimlach op het gezicht van Emilie.

“Ik had het niet verwacht, maar ik vind het super leuk dat ik Nederlands kampioen ben geworden. Wat ik ook leuk vind is dat ik vriendinnen heb gemaakt met het meisje waarvan ik in de finale heb gewonnen. Na afloop hebben we ook telefoonnummers uitgewisseld” aldus de nieuwe kampioene.

Het NK werd voor de zesde keer georganiseerd door Jantje Beton. Doel van het NK is om spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland te stimuleren. Organisaties die zich inzetten om kinderen in beweging te krijgen en samen te laten spelen, kunnen zich aanmelden voor het NK Stoepranden. Een organisatie komt daarmee uit voor een plaats en organiseert stoeprandactiviteiten voor kinderen in hun plaats. De Nieuwegeinse kwalificatie werd georganiseerd door Sport ID Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk