Nieuwegeinse start actie voor een hulphond

De 22-jarige Nieuwegeinse Mijke Oudshoorn heeft bijna haar doel behaald voor een hulphond. 250 donateurs hebben samen al een bedrag van € 8.790 ingezameld voor de hulphond die de Nieuwegeinse nodig heeft om zelfstandig te wonen. Het doel is € 9.150.

Mijke heeft een aantal zware jaren achter de rug. Sinds haar veertiende heeft ze ernstige psychische klachten. Een eetstoornis, zelfbeschadiging, crisisopnamen, therapieën etc. Ze heeft het allemaal gehad en gezien. En nog steeds gaat het moeizaam. Maar er is vooruitgang. Heel langzaam, stapje voor stapje, maar toch. ‘Ik begin steeds meer te leven in plaats van te overleven. Durf steeds meer een beetje het echte leven in te stappen’ aldus Mijke op haar donatiepagina. In juni gaat de Nieuwegeinse voor het eerst zelfstandig wonen.

‘Bij de stappen die ik neem heb ik hulp nodig… van mijn familie, van vrienden, van begeleiders en therapeuten. Allemaal even waardevol. Maar dat blijven vaak momenten. Daarom wil ik die stappen zetten met een permanent ‘maatje’… een hulphond!’

Als het bedrag is opgehaald, zal Mijke samen met de organisatie Hond-Kat, haar pup zelf opleiden. Daarom is het geld nodig. ‘Zo’n hond is fantastisch: het leert bijvoorbeeld mijn spanningen te herkennen en daarop in te spelen. Het kan mij uit dissociaties halen en mij wakker maken als ik een nachtmerrie heb. Daarnaast krijg ik de verantwoordelijkheid over ‘mijn’ hond. Hoe mooi is dat?’ aldus de Nieuwegeinse.

Wil je weten hoe het verder met de Nieuwegeinse en haar hulphond gaat? Volg haar dan op Instagram om de vorderingen te zien: @assistancedogblue. Doneren kan nog steeds.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren