Nieuwegeiners tegen komst waterinstallatie

Bewoners rond het IJsselbos in Nieuwegein zuid maken zich zorgen over de nieuwbouwplannen van het nabijgelegen waterleidingbedrijf Vitens. Dat wil een waterzuiveringsinstallatie bouwen aan het Hooglandse Jaagpad op een stuk grond in het IJsselbos. Omwonenden hebben al een aantal keren hun zorgen geuit. Wethouder Bert Lubbinge is 8 oktober op bezoek geweest bij de bewoners van de IJsselsteinseweg. In het gesprek hebben de bewoners hun bezwaren toegelicht tegen de bouw van een Vitens waterfabriek in het IJsselbos. De bezwaren waren voor de wethouder aanleiding om eerst op een aantal punten opheldering te vragen. Hierdoor is de bespreking in de gemeenteraad met tenminste een maand vertraagd. Klik hier voor het document.

Het bos heeft nu nog een natuurbestemming maar de gemeente Nieuwegein wil het bestemmingsplan veranderen om de komst van de installatie mogelijk te maken. Wijkplatform de Doorslag is ook op de bres gesprongen en hebben een brief gestuurd aan het college van B & W waarin zij haar zorgen uit over deze nieuwbouwplannen.

De bewoners zijn bang dat als de bouw doorgaat, het hek van de dam is. Het gebied dient volgens hen als een bufferzone tussen de A2 en de woonwijk. Ook maakt het IJsselbos deel uit van de zogenaamde Ecologiche Hoofdstructuur, samen met Park Oudegein. Zij vrezen dat na de komst van de waterinstallatie het gebied in een bedrijventerrein verandert en willen dat Vitens de bouwplannen in het naburige IJsselstein uitvoert. Het wijkplatform doet een ‘zwaar beroep’ op de gemeenteraad om negatief te stemmen tegen de verandering van het bestemmingsplan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren