Nieuwegeiner slachtoffer van ‘schilderij-babbeltruc’

Babbeltrucs zijn er in all soorten en maten, maar deze babbeltruc is wel heel bijzonder. Het slachtoffer uit Nieuwegein krijgt op een avond een telefoontje. Een man zegt dat hij een schilderij heeft verkocht aan zijn broer. Afgesproken is dat het schilderij bij hem in Nieuwegein af wordt geleverd. Even later staan drie mannen voor de deur die zeggen dat het schilderij in hun bestelbus ligt.

PINPAS
Het slachtoffer probeert zijn broer te bellen, maar die neemt helaas niet op. De mannen blijven aandringen en zeggen dat hij alleen de transportkosten hoeft voor te schieten. De man gaat overstag en wil het bedrag contant betalen, maar de mannen zeggen hem dat hij het digitaal moet betalen en duwen hem een soort pinkastje onder zijn neus. Hij besluit zijn pinpas tevoorschijn te halen en de betaling te doen.

PINKASTJE
De code wordt dan opgeslagen in dat pinkastje en de pas weten ze ook te bemachtigen. Eén van de mannen gaat dan weg, zogenaamd om het schilderij uit de bus te halen, maar in werkelijkheid gaat hij zo veel mogelijk geld opnemen in Nieuwegein. Ondertussen staat het slachtoffer nietsvermoedend met die twee andere mannen in de deuropening.

BANK
Dan krijgt het slachtoffer een belletje van de bank dat er meerdere verdachte transacties plaatsvinden op zijn rekening en dat er veel geld is opgenomen. De mannen merken dat hun geluk opraakt en gaan ervandoor.

Van de man die gaat pinnen is bewakingsbeeld. Hij pint eerst bij Albert Heijn aan het Muntplein in Nieuwegein.

SIGNALEMENT
Verdachte 1 (gaat pinnen)
-blanke man
-normaal postuur
-rond de 35 jaar
-1.75-1.80 m
-kort donkerblond haar
-stoppelbaard
-draagt een blauwe jas met capuchon met grote beige bontkraag (de jas heeft vier opvallend grote knopen)
-blauwe spijkerbroek met scheuren o.a. bij de knieën
-zwarte schoenen

Hij draagt onder zijn capuchon een rood petje met grijze klep. Wat bij het pinnen erg opvalt, is dat hij opvallende wratten op zijn vingers heeft.

De verdachte met de wratten op zijn vingers

Verdachte 2
-licht getinte man
-stevig postuur
-rond de 35 jaar
-1.75-1.80 m
-kort donker haar
-rond gezicht
-donkere kleding

Verdachte 3
-blanke man
-normaal postuur
-rond de 35 jaar
-1.75-1.80 m
-kort donkerblond haar
-donkere kleding

TIPS?
Weet u wie het zijn? Of heeft u een vermoeden, ook dan hoort de politie graag van u! Bel één van de tiplijnen: 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren