Nieuwegein wil dat de tramhalte Merwestein blijft

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Nieuwegein unaniem besloten dat de tramhalte Merwestein moet blijven. Daarnaast moet er geïnvesteerd worden in de omgeving van de halte. Moties daarover werden gisteravond door alle partijen aangenomen door de raad.

De provincie wil tramhalte Merwestein sluiten om geld te besparen. Volgens Gedeputeerde Staten is het de minst gebruikte halte op de lijn Utrecht – Nieuwegein/IJsselstein. Het voornemen stuit op verzet, onder meer omdat het slecht is gecommuniceerd met bewoners en gemeenteraad. De provincie laat weten dat er nog geen 100 mensen per dag de halte nemen en de aanpassing ruim 1 miljoen euro gaat kosten.

De Nieuwegeinse raad wil met de aangenomen moties een signaal afgeven aan de provincie. Volgens de raad leidt de sluiting van Merwestein tot een verarming van het openbaar vervoer in de regio. Als de provincie de tramhalte openhoudt wil de gemeente investeren in de verbetering van de kwaliteit, toegankelijkheid en veiligheid van de halte en de directe omgeving.

Gedeputeerde Dennis Straat staat ervoor open om de sluiting terug te draaien, maar dat kost dan wel ongeveer één miljoen euro. Maandag 25 september aanstaande neemt Provinciale Staten een besluit over de sluiting van Merwestein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk