Sluiting tramhalte Merwestein slordig gecommuniceerd en mogelijk teruggedraaid

Het voorstel om de tramhalte Merwestein in Nieuwegein op te heffen is slordig gecommuniceerd met bewoners en gemeenteraad. De provincie wil de halte weghalen om geld te besparen, maar erkent nu dat het plan iets te rauw op het dak viel.

Gedeputeerde Dennis Straat staat ervoor open om de sluiting terug te draaien, maar dat kost dan wel ongeveer één miljoen euro.

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld honderd mensen in- en uitstappen op de halte. Dat is het minste verkeer op de hele tramlijn, zo zegt gedeputeerde Straat. “Natuurlijk benadelen we mensen met het opheffen, maar voor sommige reizigers zijn er echt wel alternatieven.”

Tijdens de Statenvergadering werd er ook ingesproken door een politicus van Ieders Belang (lokale partij in Nieuwegein) en milieucentrum Natuurkwartier dat vlakbij de halte een vestiging heeft. Donderdag staat de opheffing van de halte op de politieke agenda in de gemeenteraad van Nieuwegein.

Bron: Onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

2 thoughts on “Sluiting tramhalte Merwestein slordig gecommuniceerd en mogelijk teruggedraaid

  1. ZetPee

    Als de bak tussen de perrons vol gestort wordt en de rails daar bovenop gelegd worden, dan kunnen de perrons bijna ongewijzigd blijven en zijn de kosten vele malen lager.

  2. […] hebben lokale media als het AD, RTV Utrecht en pen.nl bericht over dit […]

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren