‘Nieuwegein, waarom?’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als ware het een verlengstuk van zijn hand. Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

En dan zijn er nu en dan van die momenten dat hij verzucht: Nieuwegein, waarom? En mocht u deze verzuchting ook wel eens slaken, laat ons dan weten waaróm u uw verzuchting slaakt. Misschien ziet Arend er een foto in ……….. Deze week kreeg onze redactie een opvallend bericht van de Nieuwegeinse Tonny Bijlstra-Huijbens.

Tonny: ‘Goede avond geacht team, vandaag liep ik weer langs het water bij de Gildehuisdrift, aan de kant van de A C Verhoefweg wordt rotzooi gestort ter hoogte van het viaduct bij de Nedereindseweg. er staat natuurlijk geen naam bij, maar ik vind het a-sociaal.’ En daar zijn wij het helemaal mee eens!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk