Nieuwegein steeds crimineler: extra wijkagenten na schietincident op de Marterweide

Komende dagen is er stadstoezicht, een wijkcoördinator en extra wijkagenten in de buurt van de Marterweide in Batau Noord aanwezig. “Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang. De komende dagen zijn politie en recherche er nog druk mee en we wachten het onderzoek af. Het is logisch dat mensen in de buurt erover met elkaar spreken en daarom is er de komende dagen meer toezicht aanwezig”, zegt Ellie Eggengoor, de wethouder en eerste loco burgemeester van Nieuwegein.

In de nacht van maandag op dinsdag 28 augustus werd er rond 00.05 uur geschoten in de wijk. Buurtbewoner Brigitte Favier lag al in bed en hoorde duidelijk knallen rond half twaalf. “Het gebeurt nog weleens dat ik vuurwerk hoor, maar dit ging echt zo snel achter elkaar dat ik dacht: dit klopt niet. Ik ben gelijk naar het raam gelopen en het enige dat ik zag was een grote grijze auto die wegreed met twee mannen erin die aan het lachen waren.”

RUZIE
Een andere buurtbewoner zegt dat ze een vrouw en een man ruzie hoort maken en dat er daarna schoten klinken. De politie wordt gebeld en eenmaal ter plaatse vinden agenten verschillende kogelhulzen. De hulzen worden gevonden bij een huis aan de Marterweide. De bewoner van het huis zegt dat hij niks met het schietincident te maken heeft en dat hij geen vijanden heeft. Volgens hem vond de ruzie toevallig plaats voor zijn woning.

Volgens buurtbewoners is de Marterweide een rustige straat waar eigenlijk nooit iets gebeurt. Er wordt opvallend laconiek gereageerd op de knallen van gisteren. Ook Brigitte laat zich niet gek maken. “Het is niet leuk natuurlijk. Het hoort ook niet, maar ja, ik kan er niks mee. Ik zat veilig binnen, wat kan er gebeuren?”

NIEUWEGEIN STEEDS CRIMINELER
Nieuwegein staat steeds meer in het teken van criminalitiet. In november 2017 werd de 43-jarige crimineel Timo Badloe aan de Apolloburg geliquideerd. In februari dit jaar werd een huis aan de Beatrixstraat beschoten. In dezelfde maand vond de politie voor hetzelfde huis aan de Beatrixstraat ook nog twee handgranaten. Ook even verderop, aan de Margrietstraat, werd een handgranaat gevonden.

One thought on “Nieuwegein steeds crimineler: extra wijkagenten na schietincident op de Marterweide

 1. John

  Men vindt nieuwegein zo veilig,vreemd vind ik.
  Kijk wat er in vreeswijk is gebeurd .
  Handgranaten in twee straten, nu weer geschoten op de marterweide.
  Niet te vergeten de diverse inbraken, gekraakte geldautomaten ,autobranden en dan ook nog de winkeldiefstallen.
  Hoezo veilig wonen??
  Nieuwegein wordt steeds onveiliger,ook de politie kan het niet aan want die zien we maar zelden in de wijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren