Man gedood bij schietpartij aan de Apolloburg

Vanmorgen vroeg zijn buurtbewoners in de wijk Batau Noord wakker geschrokken van een schietpartij. Enkele bewoners hoorden rond 08.00 uur meerdere schoten op straat aan de Apolloburg. Er is veel politie aanwezig. Enkele bewoners zagen het gebeuren. Zij stonden vlakbij het voertuig dat werd beschoten.

In 2013 werden in dezelfde straat al eens twee mannen neergeschoten. Het ging om een criminele afrekening waarbij een dode en een gewonde vielen.

Inmiddels is het bekend dat de man, die mogelijk de bijnaam heeft van Chico is overleden. Hulpdiensten hebben nog hulp geboden, maar het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. De dader of daders zijn gevlucht. De woordvoerder van de politie kan nog weinig mededelen. Wel vindt er momenteel een intensief buurtonderzoek plaats. De politie gaat van deur tot deur.

Bekend dat de man in zijn auto is beschoten. De man zou zijn geraakt door twee schoten. In de voorruit zitten 5 kogelgaten. De zijruit is in zijn geheel stuk door de kogels. De Forensische Dienst is aanwezig voor onderzoek. Dit kan mogelijk de hele dag duren. De straat is afgesloten. Een politiehelikopter zocht kort na het schietincident vanuit de lucht naar eventuele daders.

Er is ook een uitgebrande auto gevonden op een parkeerplaats in Vleuten. Die heeft waarschijnlijk ook iets met het schietincident in Nieuwegein te maken. Vermoedelijk zijn de schutters vanaf dit adres met een andere wagen de snelweg op gereden, waar ze al snel door de politie zijn gezien.

Na een politieachtervolging richting Amsterdam is bij het AMC in Amsterdam een auto langs de weg gezet. De politie heeft de twee inzittenden gearresteerd. Aan de achtervolging deden zeker 30 politieauto’s mee en meerdere onopvallende politieauto’s. De vluchtende auto heeft onderweg in Wilnis een andere weggebruiker geramd. Inmiddels is het bekend dat de inzittenden van deze auto de mogelijke daders zijn van de schietpartij in Nieuwegein. Tijdens de arrestatie zijn schoten gelost.

De klemgereden vluchtauto in Amsterdam. Foto: Politie Amsterdam

De overleden man, mogelijk in de 40 jaar, woonde sinds enkele maanden aan de Apolloburg met zijn vrouw en een klein kindje. Mogelijk ging het hier om een liquidatie. De politie komt later op de dag met een persbericht. Deze zullen wij hier plaatsen.

Heeft u beeldmateriaal zoals foto’s of filmpjes? WhatsApp die dan aan ons door op 06-46139696 of e-mail die dan naar onze redactie.

De Apolloburg

De recherche komt graag in contact met getuigen van het schietincident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk