Video update: Mogelijk bom gevonden in Vreeswijk

De politie heeft vanmorgen vroeg onderzoek gedaan naar de vondst van een explosief op de Beatrixstraat in Nieuwegein. Dat meldt de politie, die vanochtend rond 06.00 uur werd gealarmeerd over een verdachte situatie. Een aantal bewoners moesten hun woning uit vanwege de vondst. Rond 08.00 uur was het onderzoek afgerond. Ook de EOD, de Explosieven Opruimings Dienst was ter plaatse. De politie laat nog niet veel los over de vondst, maar het explosief, vermoedelijk een handgranaat, zou zijn gevonden in een kartonnen doos bij een voordeur aan de Beatrixstraat.

De politie: “Vanmorgen kregen we een melding dat er een explosief gevonden zou zijn. Dat was voor ons reden om de straat af te zetten en uitgebreid onderzoek te doen.” De drie bewoners van het huis waar het explosief werd gevonden, zijn meegenomen voor verhoor. Het gaat om een vader, moeder en dochter.

EERDER SCHIETINCIDENT
Volgens meerdere omwonenden vindt het onderzoek plaats bij dezelfde woning die vorige week nog onder vuur werd genomen met een automatisch wapen. Of het een met het ander te maken heeft, is nog onduidelijk. “Een mogelijk verband moeten we onderzoeken, maar het is nog te vroeg om daar conclusies over te trekken”, aldus de politie.

De Willem Alexanderschool was tijdelijk niet bereikbaar. Inmiddels kunnen de kinderen weer naar school. Het hoofd van de school had de ouders verzocht niet naar de school te komen tot nader order.

Omwonenden zijn boos en willen dat de politie ingrijpt. Zij zijn bezorgd over de veiligheid in hun buurt. Er zijn aanhoudingen verricht.

BIJEENKOMST
Bewoners die behoefte hebben om in contact te komen met de politie, kunnen vanochtend om 10.00 uur terecht in Fort Vreeswijk. Daar wordt een bijeenkomst georganiseerd door de politie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren