Nieuwegein landelijk op tweede plek als het gaat om auto-inbraken

Nieuwegein staat er weer fraai op. Op de lijst van auto-inbraken beslaat ze landelijk de tweede plek met maar liefst 24,4 auto-inbraken per 10.000 inwoners, dat komt neer op 155 auto-inbraken van juli tot en met september 2020. Zo blijkt uit de cijfers die LocalFocus heeft vrijgegeven over het derde kwartaal dit jaar. Ook Utrecht is in trek bij het inbrekers gilde, deze stad voert de ranglijst aan met 27,5 auto-inbraken per 10.000 inwoners.

Auto-eigenaren in Nieuwegein doen er dus verstandig aan hun voertuig goed af te sluiten en er zeker geen waardevolle spullen in achter te laten. In de provincie Utrecht vonden de laatste drie maanden de meeste auto-inbraken plaats van heel Nederland. Ter vergelijking; in Amsterdam vonden er ‘slechts’ 19,8 auto-inbraken plaats per 10.000 inwoners.

In totaal werden in de provincie Utrecht tussen juli en september 1818 autokraken gepleegd. Door te berekenen hoeveel auto’s er per tienduizend inwoners zijn opengebroken kunnen provincies en gemeentes met elkaar vergeleken worden. Landelijk ligt het aantal auto-inbraken per tienduizend inwoners op 6,7.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk