Nieuwegein dan toch een voedselbank

De voedselbank in IJsselstein lijkt te zijn gered. De voorziening heeft twee panden gekregen waar ze voedselpakketten kunnen samenstellen en uitdelen aan arme inwoners van de gemeente. Ook inwoners van Nieuwegein maken gebruik van deze voedselbank.

De onderkomens liggen aan de Diepenbrocklaan in Nieuwegein en de Touwlaan in IJsselstein. ‘Wij zijn erg blij met deze twee nieuwe lokaties’ aldus de organisatie. De voedselbank zat voorheen aan de Zomerdijk in IJsselstein, maar dat gebouw staat op de nominatie om gesloopt te worden. Nu hoeven de inwoners van Nieuwegein niet meer speciaal naar IJsselstein om hun pakket op te halen. De organisatie verwacht dat de komende tijd steeds meer inwoners van Nieuwegein gebruik maken van de voedselbank. Momenteel maken enkele tientallen Nieuwegeiners gebruik van de voedselbank.

Het nieuwe pand van de voedselbank in Nieuwegein is gemeentelijk eigendom, gelegen aan park Kokkebogaard en wordt kosteloos ter beschikking gesteld. Er wordt een gebruiksovereenkomst met de voedselbank gesloten die in ieder geval loopt tot en met 2012.

Wethouder Wouter Kolff van Sociale Zaken: “De voedselbank is opgericht om voedseloverschotten niet verloren te laten gaan en ten goede te laten komen aan mensen die dat het hardst nodig hebben. Het is en blijft particulier initiatief en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Ik vond echter wel dat we de voedselbank moesten helpen bij hun zoektocht naar een geschikt onderkomen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk