‘Avond voor de Stad’

Na de Raadsvergadering van donderdag 26 januari begint er een nieuwe cyclus met een dubbel programma. Er wordt dus op twee plekken vergaderd door de raadsleden. Zo kunnen alle onderwerpen besproken worden. Bekijk voor de volledige agenda de website van de gemeenteraad. Hieronder lichten we enkele onderwerpen voor u uit. Let op! De raadsvergadering vindt later deze maand niet plaats op donderdag, maar op woensdag 22 februari.

• Garantstelling Verbindion revitalisatie Merwestein
Voor de ontwikkeling van sportcomplex Merwestein is een lening nodig. Het college wil voor deze lening garant staan, zodat het voor Verbindion mogelijk wordt om het sportcomplex tegen gunstige financiële voorwaarden te vernieuwen. Garant staan betekent niet dat er automatisch kosten zijn voor de gemeente. Pas als Verbindion zijn betaalplicht niet nakomt, wordt de gemeente aangesproken. Het college acht deze kans klein.

• Consultatie regionale veiligheidsstrategie 2023-2026
Er is een nieuwe regionale veiligheidsstrategie opgesteld. Hierin is te lezen dat er binnen het thema veiligheid prioriteit moet worden gegeven aan georganiseerde ondermijnende criminaliteit, digitale veiligheid en maatschappelijke onrust. Deze strategie wordt opgesteld om regionaal goed samen te kunnen werken aan veiligheid en leefbaarheid. Later zal de raad gevraagd worden een officiële reactie op de strategie te geven. Deze avond mogen raadsleden met elkaar en het college in debat.

• Voorbereidingskrediet Hospice en logeerhuis Mondriaanlaan
Al eerder heeft de raad besloten dat het gezondheidscentrum aan de Mondriaanlaan in Wijkersloot wordt herontwikkeld. Vandaag gaat de raad in debat over het raadsvoorstel waarin het college vraagt om toestemming om te starten met het ontwerpen van een hospice en logeerhuis op deze locatie.

Verder staan er ook enkele begrotingen en kaderbrieven van regionale samenwerkingen op de agenda. Zo wordt het beleid van de RMN, de GGDrU en de WIL onder de loep genomen.

Tot slot
De Avond voor de Stad wordt altijd gestreamd via NieuwegeinseRaad.live/Stream1. Omdat er deze avond een dubbel programma is, is een tweede stream beschikbaar. Uiteraard bent u ook welkom op het Stadshuis om de vergadering in de Raadzaal of de Gildenborchzaal bij te wonen.

U kunt de gemeenteraad volgen via Twitter (@raadngein), Facebook (@NieuwegeinseRaad), Instagram (@NieuwegeinseRaad) en de maandelijkse nieuwsbrief.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk