Nieuwe sport in Nieuwegein: Konijn-hop

Happy Hoppers NL wil in januari 2014 een nieuwe sport in Nieuwegein introduceren: de Konijn-hop. Een in Nederland nog erg onbekende sport. Een sport waarbij men konijnen over hindernissen doet springen.

Happy Hoppers NL is een team van de Stichting SunFlowers Ranch uit Arnhem. Deze stichting houdt kleine dieren en runt een konijnenopvang. Andrea Sonderen van de Happy Hoppers NL over konijn-hop:

‘Wij trainen onze konijnen en willen graag meer bekendheid hieraan geven. Vooral wat je met een konijn kan doen. Kaninhop ofwel in Nederland konijn-hop genoemd, agility, konijnendans, clickertraining, targetstiktraining, etc. Zo helpen wij hopelijk eraan mee dat er niet meer zoveel konijnen alleen verpieteren in een hokje, maar een beter leven krijgen met meer beweging en vriendjes. Zodat ze ook onmisbaar voor de kids worden en deze konijnenvriendjes dan niet meer zo een, twee, drie voor de vakanties gedumpt worden!’

In Zweden en Duitsland bestaat konijn-hop al zeker 20 jaar en is het inmiddels een sport met echte wedstrijden. Wie wil kijken kan op 23, 24 en 25 januari aanstaande terecht in het Home Boxx Exhibition Center aan de Symfonielaan 1 tijdens de Champion Show 2014.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk