Nieuwe rubriek: 100% Cees. Deze week maakt Maestro Culinaire Cees van Suylekom lamscarré’s

Als lezer van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) weet u dat we ook veel affiniteit hebben met eten. Al jaren maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker wekelijks een heerlijk recept voor u in de rubriek: ‘Koken met PEN.’ Culinair Maestro Cees van Suylekom zal vanaf nu frequent tips en tricks geven over hoe je iets moet bereiden, maar dan visueel, gefilmd door onze redactie en daarna ook samen opgegeten. Zuiver om te beoordelen of het lekker is want alleen het beste is voor u! 100% Cees.

Cees is Maestro Culinaire en geeft o.a. kookworkshops in Fort Jutphaas. Dat doet hij met zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum. Deze keer, de eerste keer, maakt Cees lamscarré’s voor vier personen. De volgende ingrediënten heeft u nodig:

Olijfolie
Peper
Zout
Rode wijn
Roomboter
Bruine beukenzwam
Hooi van tijm, oregano en rozemarijn
Druiven
Balsamico
Olijfolie

Natuurlijk moeten we de twee lamsracks niet vergeten met ieder acht ribbetjes en een fond van lam.

Naast het vlees serveert u natuurlijk een lekker garnituurtje. Dit kan een salade zijn met aardappelen of een heerlijke pasta. En natuurlijk een mooi op hout gerijpte rode wijn.

Vrijdag 6 oktober rond 11.00 uur staan we met 100% Cees op de Museumwerf Vreeswijk. Dan zullen we drie soorten sauzen maken. Een heerlijke Mayonaise, een knoflooksaus en een grillsaus. Deze zijn daarna natuurlijk weer te zien op De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) en kunt u ze thuis lekker maken.

Wilt u ook dat we bij u op locatie komen koken en zo uw bedrijf onder de aandacht brengen? Neem dan contact op met Martin Reijmerink, hoofdredacteur van pen.nl. Dat kan via e-mail: martin@pen.nl of telefonisch via: 06-46139696.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk