Nieuwe bus voor de Gein Express

Vrijdagmiddag 8 december jl. heeft de Gein Express haar nieuwe bus gepresenteerd. Dit deed de organisatie tijdens hun jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst in Buurtplein-Zuid. Wethouder Hans Adriani heeft die middag, samen met een vrijwilliger en een oudere, het lint doorgeknipt die om de bus was gespannen. Daarmee is de nieuwe bus officieel in gebruik genomen. Onze videograaf Bart van Rooijen ging naar de officiële ingebruikname en maakte bovenstaande impressie.

Hans Adriani: “Gein Express is een heel mooi initiatief in Nieuwegein. Er werken bij Gein Express zo’n 40 vrijwilligers als begeleider of chauffeur. Hun inzet is van belang voor onze Nieuwegeinse samenleving. Zij doorbreken met hun initiatief de vicieuze cirkel van isolement, die soms bij ouderen kan ontstaan.” 

De nieuwe bus brengt Nieuwegeinse ouderen al vijf jaar lang dagelijks van en naar leuke uitjes. Na de start van de Gein Express in 2012 en tevens het 1e lustrum dit jaar is de 500ste inschrijving bereikt.

De Gein Express is een samenwerkingsproject met het Nationaal Ouderenfonds om voor ouderen in Nieuwegein, dagelijks uitjes te verzorgen met mede als doel eenzaamheid en isolement voor hun te doorbreken. De ouderen worden thuis opgehaald en na het uitje weer terug gebracht. Iedere maand is er nieuw programma.

De Gein Express heeft zo’n 40 vrijwilligers aan begeleiders en chauffeurs die iedere dag zorg dragen voor de ouderen tijdens het uitje.

Wilt u als ouderen meer weten of zich aanmelden voor de Gein Express, dan kunt u contact op nemen met Gery Eikelboom, te bereiken op tel. 06 21 23 49 93 of per e-mail: stichtinggeinexpress@hotmail.nl.

One thought on “Nieuwe bus voor de Gein Express

 1. Ineke Domenie

  Mooie nieuwe bus,heb al heel wat mooie reisjes mee mogen maken en leuke mensen ontmoet!
  Ik wens de bus veel veilige kilometers,en alle vrijwilligers dank voor hun inzet!
  Hierbij wens ik iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkig en liefdevol 2018!!🍀🍀

  Hartelijke groet,
  Ineke Domenie

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk