Nieuwe bestemming voor oude boerderij aan de Vreeswijksestraatweg

De oude boerderij aan de Vreeswijksestraatweg in de wijk Fokkesteeg krijgt een nieuwe bestemming. Dit heeft de gemeente 9 juli jl. bekend gemaakt. Lange tijd is het onrustig geweest in de wijk omdat de gemeente op deze locatie Tiny Houses wilde plaatsen. De wijk was het hier niet mee eens en gingen in protest. De gemeente gaat de boerderij tegen marktwaarde verkopen of verhuren. Daarbij geeft de gemeente voorrang aan kopers of huurders die een maatschappelijke invulling geven aan het gebruik. De bewoners rond de boerderij zijn blij met het besluit.

In maart 2018 wees de gemeente Nieuwegein Nieuwegein zes nieuwe panden aan als gemeentelijke monument. Het pand aan de Vreeswijksestraatweg zat hier ook tussen. Hiermee komt het aantal gemeentelijke monumenten in Nieuwegein op 43.

De oude boerderij vertegenwoordigt een cultuur- en historische en monumentale waarde voor Nieuwegein en voor de wijk. Daarom zoekt het college van B&W naar een bestemming die recht doet aan het belang van de bewoners. Tegelijk is voor de gemeente behoud van het erfgoedessentieel.

Hoe nu verder?
De bestemmingen van de boerderij is en blijft wonen. De nieuwe koper of huurder die een maatschappelijke invulling geeft aan de boerderij krijgt voorrang. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld aan een koper die de moestuin op het terrein toegankelijk maakt voor kinderen en wijkbewoners uit de buurt. Of een huurder die de schuur een paar keer per jaar beschikbaar stelt voor activiteiten uit de buurt. Omdat het om een gemeentelijk monument gaat, rust er een renovatieverplichting op het pand voor de toekomstige eigenaar.

De gemeente geeft de opdracht aan makelaar De Keizer om de voorbereidingen te starten. Naar verwachting starten de voorbereidingen na de zomerperiode.

One thought on “Nieuwe bestemming voor oude boerderij aan de Vreeswijksestraatweg

  1. Hanny Plomp-van Rheenen

    Blij met het besluit van de gemeente Nieuwegein ons voorstel tot verkoop/verhuur op deze wijze uit te voeren en dank aan het Wijknetwerk Fokkesteeg die de toevoeging deed: “maatschappelijke invulling geven voor de wijk” 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren