Nieuw Integraal Veiligheidsplan in Nieuwegein

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft ingestemd met het Integraal Veiligheidsplan (IVP) 2017-2020. In dit plan beschrijft de gemeente hoe zij ervoor staan en wat zij willen bereiken op het gebied van de veiligheid in de stad. Met behulp van het IVP wil de gemeente duidelijk maken dat veiligheid gerealiseerd kan worden door goed samen te werken.

Met behulp van het IVP wil de gemeente werken aan een gemeente waar inwoners, ondernemers en bezoekers zich veilig voelen, waar het veilig is en waar verschillende partijen (Gemeente, Politie, OM, burgers, instanties, verenigingen) samen werken aan het verbeteren van de veiligheid. Hierbij benadrukt de gemeente dat een veilig Nieuwegein een verantwoordelijkheid is voor iedereen, waar criminaliteit wordt aangepakt door de veiligheidsdriehoek (gemeente-politie-Openbaar Ministerie) en er oog is voor de relatie met zorgvraagstukken.

In het IVP heeft de gemeente uitgangspunten beschreven voor de aanpak van veiligheid de komende 4 jaar. Vijf uitgangspunten staan centraal in het IVP, bestaande uit het werken aan veiligheid vanuit de eigen kracht, één slagvaardige overheid, persoonsgericht werken aan veiligheid, de synergie tussen zorg en veiligheid en de samenhang tussen preventie en repressie.

Naast deze uitgangspunten beschrijft het IVP ook de ambitie die de gemeente heeft voor de komende 4 jaar. Een voorbeeld hiervan is het realiseren van een afname van 25% van het aantal autokraken in 2017. Om deze ambities te realiseren zal de komende tijd gewerkt worden aan een uitvoeringsplan. In dat uitvoeringsplan zal concreet beschreven worden wat de gemeente samen met inwoners, ondernemers en veiligheidspartners wil gaan doen om de veiligheid te verbeteren. Dit plan zal jaarlijks worden bijgesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk