Naar het stembureau met Automaatje in Nieuwegein

Binnenkort vinden de verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. Alle voorbereidingen zijn in volle gang. De stemlokalen zijn Coronaproof gemaakt en getest. In verband met hert Coronavirus kunnen we zelfs meerdere dagen stemmen en mogen 70+’ers dit keer namelijk ook per post stemmen. Momenteel hebben alle senioren hun stembiljet thuisbezorgd gekregen. Uit een peiling van ouderenbond ANBO blijkt dat 30 procent van plan is per post hun stem uit te brengen.

Inmiddels heeft Nieuwegein de bezetting rond voor alle stembureaus. Dat was op veel plekken elders in het land een flinke klus, want er zijn meer vrijwilligers nodig dan ooit. Omdat er ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart gestemd kan worden, en er op ieder stembureau een vierde lid nodig is om alle Coronamaatregelen te handhaven, én er lijsten moesten worden gemaakt met reserveleden en -tellers. Want de vrijwilligers kunnen natuurlijk op het laatste moment nog klachten krijgen of in quarantaine moeten vanwege het Coronavirus.

Vervroegd stemmen
Op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 zijn in alle gemeenten een aantal stemlokalen geopend, vooral voor kiezers die als gevolg van het Coronavirus tot de risicogroepen behoren. Ook in Nieuwegein zijn een aantal stembureaus deze dagen geopend.

Stemmen in het stemlokaal
Op 17 maart kunt u uw stem uitbrengen in alle stembureaus in Nieuwegein. Een lijst van alle stembureaus vindt u hier.

Naar het stembureau met Automaatje in Nieuwegein
Automaatje is we voor iedereen die minder mobiel is en voor vervoer afhankelijk is van anderen. Tegen een kleine onkostenvergoeding van 0.30 euro per kilometer rijden buurtgenoten met hun eigen auto u naar plaats van bestemming.

Automaatje is ook in te zetten voor het vervoer van en naar de stem locatie. Voor meer informatie of aanvragen voor een rit kunt u op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur bellen naar ANWB AutoMaatje Nieuwegein 030 6033 748 of een mail sturen naar automaatje@movactor.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk