Muffin Lady muffins

Er zijn talloze muffinrecepten, die ook bijna allemaal heel lekker zijn, maar dit recept van de Britse tv-kok Nigella Lawson is bijna goddelijk te noemen. Mijn dochter heeft het als eerste uitgeprobeerd en was dermate enthousiast dat ze het recept meteen aan mij en anderen doorgaf. Als een soort kettingbrief begint het zich nu te verspreiden. Deze geurige muffins hebben een heel luchtige structuur en de chocoladestukjes, vooral als die nog warm en enigszins gesmolten zijn, maken dit cakeje de ultieme verleiding. Voor 12 stuks:
280 g bloem
200 g suiker
1 theelepel bakpoeder
1 afgestreken theelepel zout
175 ml melk
60 ml zonnebloemolie
60 ml gesmolten roomboter (of margarine)
1 theelepel citroensap
1 theelepel (pannenkoek)stroop of Golden syrup 
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 kopje chocoladestukjes puur Extra: muffinvorm van 12 vormpjes; 12 papieren cupcake vormpjes (niet te klein); vork; spatel; satéprikker of oude breinaald. Verwarm de oven voor tot 175ºC (155 ºC hetelucht).
Zet in ieder vormpje in de muffinvorm een papieren cakevormpje.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een deegkom en maak een kuiltje in het midden.
Schenk de melk, zonnebloemolie, gesmolten boter, citroensap en stroop in het kuiltje en breek de eieren er in.
Meng en klop vanuit het midden deze “natte” ingrediënten met het bloemmengsel op zo’n manier dat je in het midden blijft roeren/kloppen en het zo gevormde beslag steeds de bloem van de zijkanten van de schaal meeneemt.
Klop nog even door met de vork tot er grote bellen in het beslag ontstaan.
Dan vanillesuiker en chocladestukjes door het beslag “vouwen” met de spatel.
Giet het beslag voorzichtig tot de rand van de vormpjes in de muffinvorm.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak in 25 tot 30 minuten goudbruin.
Prik even met een oude breinaald of satéprikker in een muffin om te kijken of het gaar is.
Als dat niet het geval is nog ca. 5 minuten extra bakken, anders de oven uitzetten en de muffins nog 5 minuten in de oven laten staan.
Dan uit de oven halen, een tijdje af laten koelen en de muffins uit de vorm halen (het papiertje blijft er om heen). Tijd ca. 45 minuten (incl. oventijd).
Bron: Nigella Lawson Tip
In plaats van de chocoladestukjes kun je ook cranberries of in stukjes gesneden kersen door het beslag roeren.
Met bosbessen zijn ze helemaal ultiem!!! Weetje
Nigella Lawson (1960) dochter van een Engelse baron werd vooral bekend door haar kookprogramma’s “Nigella bites” en “Forever summer with Nigella” die zij in 2001 en 2002 voor Channel 4 maakte. De kookprogramma’s onderscheidden zich door de informele sfeer waarin Nigella ze presenteerde. Ze kwamen vanuit haar eigen keuken thuis, terwijl haar huishouding gewoon door ging en ook regelmatig haar kinderen de keuken binnen kwamen wandelen. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.
Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk