Mitros kondigt sloop Daalderburg aan

Recentelijk berichtten de SP over het achterstallig onderhoud op de Daalderburg. Mitros pleegt te weinig onderhoud en deze week bleek waarom. Mitros is van plan de 24 woningen aan de Daalderburg te slopen. Deze sloop is onderdeel van de plannen voor Muntplein in de wijk Batau. Martijn Stekelenburg van de SP Nieuwegein: ‘Dit is opvallend omdat deze woningen nog niet erg oud zijn. Voor de bewoners is er op 12 juli een bijeenkomst waar de bewoners over de voorgenomen sloop worden bijgepraat.

Net als op de Sluyterslaan wil Mitros een groot aantal woningen platgooien om plaats te maken voor nieuwbouw. In tegenstelling tot de Sluyterslaan moeten er op de Daalderburg weer evenveel sociale huurwoningen terugkomen als er nu staan. De bewoners krijgen de kans terug te keren, of kunnen gebruik maken van een zogenaamde stadsvernieuwingsurgentie.

De mededeling van Mitros over de Daalderburg komt vrijwel tegelijk met een brief aan de Gemeenteraad waarin wordt aangegeven dat Mitros haar hele investeringsprogramma opnieuw onder de loep gaat nemen. Het is onduidelijk wat dit betekent voor de Daalderburg. Volgens Mitros zullen deze woningen in het voorjaar van 2014 gesloopt worden. Voor de bewoners is er een bijeenkomst op donderdag 12 juli vanaf 19:30 in de Middenhof.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk