Minima in Nieuwegein krijgen gratis mondkapjes

De overheid geeft het dringend advies om mondkapjes te dragen in openbare ruimten, in het openbaar vervoer, op scholen en in winkels. Voor inwoners die een laag inkomen hebben is het kopen van mondkapjes een dusdanige belasting op hun kleine budget, dat zij dit niet kunnen dragen. De PvdA in Nieuwegein vindt dat de overheid deze beschikbaar moet stellen aan inwoners met een laag inkomen.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 15 oktober jl. heeft de lokale PvdA het college van B&W verzocht om de mondkapjes voor minima gratis beschikbaar te stellen. ‘Hoe het college dit gaat doen laten wij aan hen. Het zou kunnen via de stadspas, de bijzondere bijstand of de voedselbank. Ook zou men 5 wasbare mondkapjes per persoon kunnen geven’ aldus Marianne Spalburg, fractievoorzitter van de PvdA in Nieuwegein.

Het is belangrijk dat ook deze inwoners naar hun werk, naar school, naar de zorg kunnen gaan en mantelzorg kunnen leveren. De motie was ingediend samen met SP, VVD, GroenLinks en de Lokale Vernieuwing en had een meerderheid in de gemeenteraad. Het college heeft de motie omarmd en zal deze gaan uitvoeren.

Ook op andere plaatsen in de regio zijn vergelijkbare initiatieven ontstaan.

One thought on “Minima in Nieuwegein krijgen gratis mondkapjes

  1. J.G. Sip

    Zaten vandaag bij de post. Fijn, bedankt,t

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk