Lions in actie voor de voedselbank Nieuwegein

Lionsclub Nieuwegein zorgt met haar cabaretmatinee op 27 januari dat elk verkocht kaartje borg staat voor een week eten voor 75 gezinnen uit Nieuwegein en IJsselstein. Met de financiering van de doorstart van de voedselbank Nieuwegein kunnen deze gezinnen wekelijks de monden voeden. De Lionsclub heeft al flink geld gedoneerd, maar dit is nog niet genoeg. Met de verkoop van elk kaartje voor de voorstelling van Cabaretier Daniël Arends met zijn programma “De zachte heelmeesters” op 27 januari draag je rechtstreeks bij aan de noodzakelijke hulp. Nog 300 kaarten zijn in de verkoop, die dus rechtstreek zorgen voor brood op de plank. Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij de Kom.

De voedselbank IJsselstein hield er eind vorig jaar plotsklaps mee op, en daarmee liet zij 300 mensen uit IJsselstein en Nieuwegein in de steek. Wekelijks verzorgde de voedselbank voor 75 gezinnen de dagelijkse maaltijd. Door een financiële toezegging van de Lionsclub Nieuwegein, bleven de gezinnen gelukkig direct voorzien van eten.

Op last van voedselbank Nederland werd de voormalige voedselbank IJsselstein per direct verplicht te stoppen. Reden hiervan was dat de organisatie geld liet betalen voor het verstrekken van een voedselpakket. Caritas pakte de handschoen op en kon dankzij een financiële handreiking van de Lions zorgdragen dat de broodnodige hulp doorgang kon vinden. Helaas is het nog niet genoeg. Er is nog geld nodig voor voertuigen die het eten helpen rondbrengen, en ook nog voor basale producten als groenten en fruit. Help dus mee en kom naar de voorstelling van Daniël Arends in de Kom, en zorg voor een week eten voor vier personen in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk