Levensgrote tablet in De Tweede Verdieping

Bibliotheek De Tweede Verdieping heeft een nieuwe aanwinst die moeilijk over het hoofd te zien is: een touch table. Hij oogt als een levensgrote tablet en zo werkt hij ook. Bezoekers kunnen hier actuele informatie voorbij zien komen op het gebied van gezondheidszorg en landelijk en regionaal nieuws. Ook kunnen zij die informatie zélf opzoeken en selecteren. Aanraken mag!

De Tweede Verdieping zet hoog in op innovatie door nieuwe producten en diensten aan te bieden die het aanbod verruimen. Daarnaast helpen zij de functie van de bibliotheek als informatievoorziening in het huidige digitale tijdperk ondersteunen. Zo beschikt de bibliotheek over een 3D-printer en worden er tablets ingezet bij groepsbezoeken om educatie en moderne technologieën te combineren. De touch table is gerealiseerd in samenwerking met EastBridge.

Lokale informatie kan nu op een nieuwe, interactieve manier worden gepresenteerd. Daarnaast zullen er lokale apps op gaan draaien. Deze nieuwe mogelijkheid voor het verspreiden van publieke informatie sluit aan bij één van de belangrijkste doelen van De tweede verdieping: het bevorderen van de interactiviteit en betrokkenheid van Nieuwegeiners bij hun stad en hetgeen daar leeft.

De levensgrote tablet is tevens handig bij groepsbezoeken, bijvoorbeeld om dienst te doen als digitaal schoolbord. Kinderen kunnen er tijdens hun bezoek aan de bibliotheek educatieve games (serious gaming) op spelen om op een leuke manier te leren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk