Katern

Lenteoffensief Yogadocenten, ook in Vreeswijk

Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN) hebben de handen ineen geslagen en hun matten uitgeklopt. Aan het begin van de lente staan de Yogascholen weer te popelen om een nieuwe start te maken. Ook Studio Yoga Suits You in Vreeswijk is klaar en heeft de mat weer uitgeklopt.

Gina Bijnsdorp van Studio Yoga Suits You in Vreeswijk: ‘Zaterdag 20 maart begint de lente. Wij staan te popelen om een nieuwe start te maken. Corona trekt al veel te lang een wissel op het welzijn van alle burgers. Dit blijkt ook duidelijk uit een peiling van het Trimbos instituut.’

Veel Nederlanders worstelen met psychische klachten, slaapproblemen en gevoelens van emotionele eenzaamheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat yoga een weldadig effect heeft op het mentale en fysieke welbevinden van beoefenaars. ‘Daarbij staat het ook voor verbinding en community.  En dat is waar wij voor gaan in ‘Springtime’. Wij willen weer open in een veilige omgeving en met ons door de overheid goedgekeurde protocol. We hebben samen met alle yoga ondernemers en docenten laten zien dat we yogalessen op een verantwoorde en veilig manier mogelijk kunnen maken. We hopen, met alle 1,6 miljoen yogi’s, dat we weer snel in persoon op onze matten mogen springen. Daarom vragen wij onze leden (yogascholen en – docenten) en hun community om zaterdag letterlijk en figuurlijk het spinrag, sores en stof van het afgelopen jaar uit de yogamat te kloppen en op hun mat te springen’ aldus Bijnsdorp.

Het Lenteoffensief van de Yogadocenten
De bedoeling is dat iedereen die meedoet aan het Lenteoffensief een foto maakt van het individuele ‘Spring op je mat moment’. Dat kan de hele dag. Klop of rol je mat uit voor de deur, in de tuin of een andere plek. De foto wordt gedeeld via social media, tag en verwijs naar de Verenigingen op Facebook en Instagram en gebruik de hashtags #springopjemat #yogadoetietsmetje #yogascholenopen.”

Zaterdag om 10.00 uur worden de matten buiten uitgeklopt bij Studio Yoga Suits You in Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk