Leerlingen Technasium adviseren 4500 uur aan gemeente Nieuwegein

Nieuwegein roept de hulp in van negentig leerlingen van het Technasium om de Schansen-Noord toekomstbestendig te maken. De leerlingen krijgen de opdracht om een stedenbouwkundig en climateproof ontwerp te maken. Op 25 januari 2019 presenteren ze hun ontwerpen aan de gemeente en bewoners. Nieuwegein is blij met deze 4500 (junior)advies uren van de leerlingen.

‘Met dit nieuwe project zetten we de samenwerking met het Technasium voort’ aldus de gemeente. De gemeente en het Technasium startten vorig jaar al de samenwerking. Leerlingen zijn toen in het kader van een Betere Buurten project aan de slag gegaan met een herontwerp van het Merweplein.

Gebruiker centraal
De leerlingen krijgen de voorwaarde mee om in het ontwerp de gebruiker centraal te stellen. Ze gaan daarvoor eerst aan de slag met een buurtonderzoek. Leerlingen gaan in gesprek met bewoners van Schansen-Noord om de ideeën die ze daarbij ophalen mee te nemen in het ontwerp voor een vernieuwde buurt. Te denken valt aan gevelgroen en waterrijk.

Duurzaam vernieuwen
Schansen-Noord in de wijk Fokkesteeg is een project Betere Buurten. Het doel van project Betere Buurten is om de buitenruimte in Nieuwegeinse buurten duurzaam te vernieuwen zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt wonen. Door dit samen met de bewoners te doen, wil de gemeente zo goed mogelijk aansluiten bij de behoefte uit de buurt.

Nieuwegein wil in 2040 volledig energieneutraal zijn. De gemeente is daarom het programma “Routekaart Energieneutraal Nieuwegein 2040” gestart waarin vijf routes staan beschreven om de stad energieneutraal te maken. De leerlingen van het Technasium leveren zo ook hun bijdrage om de stad in 2040 energieneutraal te krijgen.

Met de programma’s Betere Buurten en Routekaart Energieneutraal Nieuwegein 2040 werkt de gemeente toe naar aan toekomstbestendige stad.

De Schansen Noord

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren